1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kemin Lumilinna avautuu lauantaina taikametsän katveessa

Kemin 18. Lumilinna on lähes valmis. Keijut, peikot, lohikäärmeet ja muut taruolennot ovat nähtävinä lauantaista lähtien. Pääesiintyjä linnan avajaisissa on laulaja Saara Aalto.

Kuva: Yle / Risto Koskinen

Kemin Matkailun tiedottajan Titta Vuorisen mukaan Lumilinnan rakentaminen on sujunut kaikilta osin hyvin ja aikataulussa. Vuorinen kertoo, että ennen avajaisia jäljellä on vielä muun muassa linnan ja patsaiden valaisemista ja esiintymislavan rakentamista.

Fantasiaa ja toimintaa

Vuorisen mukaan tämän vuoden Fantasia-teema näkyy linnassa monin tavoin.

- Esimerkiksi heti linnan sisään astuessa ensimmäinen galleria johdattelee fantasiateemaan. Täällä löytyy hyvin erilaisia tulkintoja fantasiasta, mutta mielikuvitusmaailmaa on joka paikassa. Täällä on muun muassa taikuripatsas joka vetää hatustaan kaikenlaista, on liukumäkiä ja erilaisia oviaukkoja, Vuorinen kuvailee.

Vuorinen kertoo, että erityisesti toiminnallisuuteen on kiinnitetty huomiota. Esimerkiksi suosittu tuubimäki on aiempaa isompi, ja sisätiloissa on touhuttavaa ja kurkisteltavaa kaikenikäisille.

Myös kauden ohjelmistossa painottuu osallistuminen. Luvassa on muun muassa erilaisia satuseikkailuja, mäenlaskua, markkinoita ja teemapäiviä aina lumipallosodasta tuliflamencoon.

Saara Aalto on avajaisten tähti

Lauantain avajaisshow vie katsojat kauden teeman mukaiseen fantasiatunnelmaan alkaen kello 18.00. Avajaisten pääesiintyjänä nähdään laulaja-lauluntekijä Saara Aalto, jonka musiikkia tahdittaa pyroshow ilotulituksineen.

Kemin Lumilinna aukeaa lauantaina 26. tammikuuta. Portit ja lipunmyynti avataan klo 17.30.