Playboy-malli ajaa Tunturirallissa

Tämän vuoden Arctic Lapland Rallyn eli kansanomaisesti Tunturirallin yksi tunnetuimmista julkkiksista on ukrainalainen Playboy-malli Inessa Tushkanova. 25-vuotias Tushkanova on ollut venäläisen kielialueen Playboy-lehden kansikuvatyttönä peräti neljä kertaa. Rovaniemellä Tushkanova ajaa täysiverisellä Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla.

urheilu
Inessa Tushkanova, ralliautoilija ja malli
Kuvakaappaus ralliautoilija ja malli Inessa Tushkanovan internet-sivustoltaInessa Tushkanovan sivusto
Tunturiralliin osallistuva rallikuski Inessa Tushkanova
Kuuntele Inessa Tushkaanovan haastattelu.

Ukrainalainen Inessa Tushkanova on ajanut Itä-Euroopan maiden ralleissa vuodesta 2006 lähtien. Suomessa hän aikoo ajaa tänä vuonna koko seitsemän rallia käsittävän SM–sarjan, jonka ensimmäinen osakilpailu on Arctic Lapland Rally Rovaniemellä. Tushkanovan kalenterissa on lisäksi Euroopan rallisarjan ERC:n kilpailu ja MM-sarjan WRC-rallit Jyväskylässä ja Argentiinassa.

Suomen sarja ponnahduslautana

Suomeen Tushkanova on tullut oppimaan. Hänen mielestään maailmassa on kolme kovaa rallimaata, Italia, Ranska ja Suomi. Suomen hän valitsi siksi, että täällä kilpailu on hänen mielestään tiukinta.

Ralli on kallista, vaikeaa ja kovaa elämää, mutta rakastan sitä

Inessa Tushkanova

- Suomessa on maailman kovin kansallinen rallin mestaruussarja, täällä on paljon kilpailuja ja hyvät mahdollisuudet kehittyä. Täällä saa myös ajaa lumella ja soralla, mihin automme sopii parhaiten, sanoo Inessa Tushkanova.

Tushkanova ajaa lievestuorelaisen PrintSport Racingin autoa. Talli on sama, jonka autolla Esapekka Lappi ajoi viime vuonna SM-sarjan ylivoimaiseen voittoon.

Rakkaudesta ralliin

Tushkanova sanoo, että hänelle ralli on intohimo, koko elämä.

- Ralli on kaikkein tärkein mitä minulla on elämässä, elän ajamiselle. Kaikki mallintyöt ja koko malliurani olen tehnyt ajamisen vuoksi, saadakseni rahaa ajamiseen. Ralli on kallista, vaikeaa ja kovaa elämää, mutta rakastan sitä, nauraa Inessa Tushkanova.