1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

"Kiekkoilijoiden pössyttelyyn on helppo uskoa"

Jääkiekkotoimittaja Petteri Sihvonen toivoo, että viimepäivien kannabiskohuväitteet selvitetään perinpohjin vaikka oikeusasteissa. Hän väittää, että media on liikaa antanut jääkiekolle "etuoikeuksia käyttäytyä kuin pikkulapsi".

urheilu
Petteri Sihvonen
YLE / Tiina Kokko

Suurin ja kaunein kansallislajimme jääkiekko on myllerryksessä. Urheilulehden jääkiekkotoimittaja Petteri Sihvonen ei ihmettele viime päivien kannabiskohua.

- Tämä kaikki on itse aiheutettua. Viime vuodet on menty ylimielisissä merkeissä ja maine on ryvettynyt. Jääkiekko on niin suuri asia Suomessa, että sille on annettu valitettavia etuoikeuksia käyttäytyä välillä kuin pikkulapsi.

Sihvonen viittaa mm. maailmanmestaruusjuopottelusta syntyneeseen kohuun. Hän sanoo seuraavansa kannabiskohuväitteitä ja syyttelyitä sivusta, tosin kuitenkin Urheilulehden toimittajana.

- Ketä uskot tässä tapauksessa - tämä on myös filosofinen kysymys. Itselläni on sellainen kutina, että tätä tutkitaan vielä oikeudessakin, sillä tässä on niin monin tavoin nokiteltu. Minulla on kutina, että koska jääkiekkoliitto otti noin kimpoilevan ja hyökkäilevän linjan, tätä ei vaieta kuoliaaksi vaan pöyhitään nyt perinpohjin. Ainakin toivon sitä.

Sihvosen mielestä urheilijat kantavat väärää viittaa.

- Minun on helppo uskoa, että jääkiekkoilijat pössyttelevät. Urheilijoista puhutaan kuin nämä olisivat kuin puhtaita pulmusia. He elävät lähes samanlaista elämää kuin taiteilijat. Tosin on vaikea lähteä urheilemaan, jos on krapula, sanoo Sihvola.

Nimet väistämättä julkisuuteen

Sihvonen toivoo, ettei tapauksesta tule doping- keskusteluun verrattava mörköä, joka ei selviä ja vastuuta kierrellään.

- Ne jotka ovat tehneet virheet, myöntävät ja kantavat vastuun. Tietysti jos käy ilmi, että media on tehnyt virheitä ja syyttänyt poikia turhaan, sekin selvitetään.

Syytettyjen nimet tulevat väistämättä julkisuuteen, mutta "tietysti heilläkin on oikeuksia", Sihvonen uskoo.

Sosiaalinen media on täynnä arvailuja nimistä ja oikeitakin Sihvonen sanoo:hän otaksuu itse tietävänsä pelaajien oikeat nimet.

Urheilulehden ja jääkiekkoliiton puheenjohtajan Kalervo Kummolan suhde on ollut jännitteinen jo vuosia.

Lue seuraavaksi