1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Night Visions palkittiin Helsingissä vuoden kulttuuritekona

Tapahtuma on tuonut valkokankaille kultti-, kauhu- ja scifielokuvia 15 vuoden ajan.

Kuva Juan Martinez Morenon ihmissusikomediasta Game of Werewolves. Kuva: Night Visions

Kultti-, kauhu- ja scifielokuviin erikoistunut Night Visions -festivaali on saanut Helsingin kulttuuriteko -palkinnon 2012.

Voittajan valitsi Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta yleisön tekemien, lähes tuhannen ehdotuksen joukosta. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Festivaalijohtaja Mikko Aromaa arvioi tunnustuksen tulleen pitkäjänteisestä työstä. Ensimmäinen festivaali järjestettiin vuonna 1997. Aromaa pitää myös tapahtuman viime vuonna kasvattamaa suosiota keskeisenä vaikuttimena palkintoon. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävän tapahtuman asiakasmäärä kasvoi reilusti yli 13 000 kävijään.

- Ohjelmiston laatimisessa on siis onnistuttu. Saamamme palkinnon suuruus voi kuulostaa pieneltä, mutta kyllä sillä on suuri taloudellinen merkitys. Kun tapahtuma kasvaa, myös järjestämiskustannukset kasvavat, Aromaa sanoo.

Lautakunnan puheenjohtajan Anni Sinnemäen mukaan taidokkaasti toteutettu ja omaperäinen Night Visions on 15 vuodessa vakiinnuttanut paikkansa. Sinnemäen mielestä festivaalien tunnelma on lämmin ja avoin, vaikka elokuvajuhla on yksi maan suurimmista.

Lautakunta jakoi Helsingin kulttuuriteko -palkinnon lisäksi kaksi kunniamainintaa. Ne myönnettiin Siivouspäivälle ja Baanalle.