4-luokkalainen Anton Pohjola: Säästä sähköä niin maailma voi hyvin

Haminalainen Anton Pohjola osallistui Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry:n kilpailuun, jossa aiheena oli energiansäästö. Hän voitti 3.-4.-luokkalaisten julistesarjan.

luonto
Anton Pohjolan juliste, jossa tuulimyllyjä ja tehdas.
Haminan Keskuskoulun oppilaan, Anton Pohjolan voittojuliste. Kilpailun alakouluille järjesti Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry STEK.Anton Pohjola, Haminan Keskuskoulu

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry STEK järjesti alakoululaisille suunnatun energiansäästökilpailun. 1.-2.-luokkalaiset tekivät tarran, 3.-4.-luokkalaiset julisteen ja 5.-6.-luokkalaiset saivat sanoittaa räpin.

Haminalainen Anton Pohjola voitti julistesarjan. Julisteessaan hän toteaa, että "Säästä sähköä niin maailma voi hyvin". Anton opiskelee Haminan Keskuskoulun 4B-luokalla.

- Minä vaan sain jostain inspiraation, että voisi tehdä jotain hyvällä tavalla tuotettua sähköä, selvittää Anton Pohjola julistettaan, jossa on tuulimyllyjä sekä vesivoimala.

- En minä kyllä pahemmin mitään kuvaamataidetta ole harrastanut. Vasta äskettäin on tullut piirtoinnostus.

Toinen palkinto tuli niinikään Kymenlaaksoon; toiseksi tuli Kotkan Otsolan koulun 4A-luokan oppilaiden juliste "Säästä sähköä". Julisteen olivat tehneet Sini, Niko, Iida ja Milla.

Energiasäästötarra-sarjan voitti Kuusamon Nilonkankaan koulun oppilas Inna Ollila ja räppisarjan voitti Espoon Meritorin koulun 6B-luokan oppilaat Iina Nylanden ja Katarina Häkkä.