Karaokea luistimilla - Jääpuisto-tapahtuma elävöittää Mikkelin keskustaa

Mikkeli sai uuden hienon torin, joka kuitenkin talvisin ammottaa tyhjyyttään suurimmaksi osaksi aikaa. Nyt toria elävöitetään musiikilla, mehulla ja luistelutapahtumilla.

luistelu
Nainen luistelee Mikkelin torilla
Tarja Nyyssönen / Yle

Talvella on monella paikkakunnalla varmasti sama ongelma kuin Mikkelillä; keskellä kaupunkia, paraatipaikalla oleva tori ammottaa tyhjyyttään. Mikkelissä on kehitelty keinoja talvisen kaupungin keskustan elävöittämiseen ja autiota aluetta piristetään luisteluradalla järjestettävien tapahtumien avulla.

- Maaliskuun alkuun saakka Hallitustorin luisteluradalla voi joka viikko torstaista sunnuntaihin tulla viihtymään kuuman mehun, hyvän musiikin ja luisteluaktiviteettien pariin, Mikke ry:n Jääpuisto-tapahtumasarjasta vastaava Siiri Viinikainen kertoo.

Julkisia rakkaudentunnustuksia ja rantabileitä

Jokaviikkoisten tapahtumailtojen lisäksi torilla järjestetään myös useita teemapäiviä seuraavan kuukauden aikana. Ensimmäisenä ovat vuorossa markkinaluistelut, joissa jäällä voi pyörähdellä karaokemusiikin tahdissa.

- Helmikuun ensimmäisenä lauantaina pidettävät markkinaluistelut alkavat jo aamulla yhdeksältä. Silloin voi jokainen tulla esiintymään mikrofonin varteen ja laulamaan lempikappaleitaan muiden luistellessa musiikin tahtiin. Jos osaa kappaleen ulkoa, niin langattoman mikrofonin kanssa voi vaikka luistella kenttää ympäri samalla kuin laulaa, Siiri Viinikainen hymyilee.

Kaksi naista vuokraavat luistimia.
Siiri Viinikainen ja Emmi Pulliainen vastaavat Jääpuisto-tapahtumista. Tarja Nyyssönen / Yle

Ystävänpäivänä luvassa on rusettiluistelua sekä rakkausradiota.

- Meille voi dj-kopille käydä tuomassa rakkausviestinsä ja vaikka toivekappaleensa, ja me sitten luemme niitä julkisesti. Rakkaudentunnustukset voi laittaa myös Jääpuiston facebook-sivujen kautta.

Hiihtolomaviikolla on suunnitelmissa päivittäin jotain erikoisohjelmaa. Yhtenä päivänä on ainakin luvassa rantabileet.

- Tänne jäälle tuodaan rantaleluja ja aurinkovarjoja, luodaan semmoista beach-meininkiä pakkasen keskelle, Jääpuiston toinen tuottaja Emmi Pulliainen kertoo.

Omien luistimien puuttuminen ei ole este torilla luisteluun, sillä kentän vierestä on mahdollisuus vuokrata luistimia sekä kypäröitä. Torin luistelutapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Pakkasraja tapahtumille on -20 astetta.