1. yle.fi
  2. Uutiset

Tyhjillä pulloilla maailman ympäri

Erkki "Pullo-Eki" Rissanen on Torniossa ja lähikunnissa tunnettu ympäristön siivousihme. Eki on radion suurkuluttaja ja hän kävi Yle Perämeren toimituksessa kertomassa mieliohjelmansa ja suosikkitoimittajansa. Samalla käynnillä paljastui miehen uudet maailmanvalloitussuunnitelmat.

Kotimaan uutiset
Pullo-Eki-Rissanen
Jari Vesa / Yle

- Mie kuuntelen aina Radio Suomea. Nytkin se jäi sinne kotia huutamaan ko lähin. Mie tykkään ihan kaikista Radio Perämeren toimittajista. Radio Suomesta mie kuuntelen aina Ajantasaa, Sekahakua ja Metsäradiota. Sieltä Helsingistä mie tykkään ainaki Tarja Närhestä, Juha Blombergista, Aki Laineesta ja Seija Rautiosta. On sieläki melkeen kaikki muutki mukavan kuulosia, Erkki kertoo diplomaattisesti.

Ekin kierros alkaa aamuyöllä

- Tänä aamuna mie heräsin varttia vaille yksi. Sitten mie lähin kierrokselle keräilemään pulloja ja siivoamaan ainaki Kaupunginhotellin, Umpitunnelin ja Jetsetin alueet. Kyllä mie poimin kaikki roskat pois mitä vastaan tullee. Moni kyssyy, että eikö minua väsytä ko mie herrään niin aikasin, mutta ei minua väsytä ko mie panen paapaamaan jo kuuen, seittemän aikaan, Eki nauraa.

- Ennen mie kävin Haaparannallaki, mutta nyt en ole viittiny käyä pitkään aikaan. Kyllä se riittää ko mie piän Suomea puhtaana, sanoo Erkki ja hymyilee salamyhkäisesti.

Tyhjillä pulloilla ympäri maailmaa

Erkki Rissanen on käynyt 32 maassa. Viimeisin retki oli joulukuussa Pattayalle, Thaimaahan.

- Mie olen käyny kuus kertaa Thaimaassa. Ja maaliskuussa lähen Kanarian saarille, Playa del Inglesiin. Mie tein ensimmäisen ulkomaanmatkan just sinne vuonna 1988, Eki kertoo.

Mie lähen joulukuussa Austraaliaan semmosella kolmikerroksisella lentokoneella.

Erkki "Pullo-Eki" Rissanen

- Hurjin kokemus oli Dubaissa ko mie kävin maailman korkeimmassa rakennuksessa. Siihen naapurimaahan kuulemma rakennetaan vieläki korkeampi pilvenpiirtäjä. Ko se on valamis, niin mie lähen varmasti käymään siellä, Erkki Rissanen lupaa.

Retkillään Pullo-Eki pärjää pelkällä suomen kielellä ja matkustaa yksin. Ekillä on hurja matkasuunnitelma jo loppuvuodeksikin.

- Mie lähen joulukuussa Austraaliaan semmosella kolmikerroksisella lentokoneella, Pullo-Eki paljastaa.

Lue seuraavaksi