1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Veikkaajan esimies: Raimo Summanen on kertonut tiedot pelaajien kannabisepäilyistä

Veikkaaja-lehden esimiehen Vesa Rantasen mukaan nykyisin Helsingin IFK:ta valmentava Raimo Summanen on kertonut ensimmäisenä KHL-pelaajien kannabisepäilyistä jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajalle Jukka Jaloselle.

urheilu
Raimo Summanen, 22.1.2013
Lehtikuva

- Jukka Jalonen kertoi minulle puhelimessa, että Raimo Summanen oli soittanut hänelle ja kertonut kahden KHL-pelaajan kärynneen joukkueen testeissä kannabiksen käytöstä. Nämä kaksi pelaaja olivat myös mukana viime kevään MM-kisoissa, sanoo Rantanen A-studio Streamille.

Rantanen kertoo, että Summanen oli puhunut jo viime kesänä useammalle urheilutoimittajalle ainakin jonkun KHL-pelaajan jääneen kiinni kannabiksen käytöstä seuran omissa testeissä. Rantasta ihmetyttää, miksi kannabisepäilyt nousivat esille juuri viime tiistaina.

- Kovat uutiset ovat aina tervetulleita, mutta tämän jutun julkaisu ajankohta palvelee ainoastaan kahta tahoa. Nyt huomio siirtyi täysin pois uudesta päävalmentajasta Raimo Summasesta sekä IFK:n joukkueesta. Tietysti myös Urheilulehden julkisuus lisääntyi tällaisen jutun myötä, jatkaa Rantanen.

Keskiviikkona Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kiisti täysin väitteet Leijona-pelaajien kannabiskärystä. Hän korostaa, ettei mitään positiivisia näytteitä ole tullut heidän tietoonsa.

- En tiedä onko tarkoituksella haluttu mustamaalata jotain tahoa, Kummola sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Kummola sanoo kuulleensa Urheilulehden päätoimittajalta, että asia on lähtenyt liikkeelle jääkiekkovalmentajalta.

- Hänen tietojensa mukaan kyseessä on eräs valmentaja, joka viime vuonna oli Venäjällä, ja tällä hetkellä Suomessa, sanoo Kummola.

Urheilulehti seisoo edelleen kannabisjuttunsa takana. Kohu sai alkunsa tiistai-iltana, kun Urheilulehti julkaisi jutun, jossa kerrottiin kahden KHL-kiekkoilijan kärynneen kannabiksen käytöstä. Lehtijutun mukaan Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen tiesi käryistä, mutta valitsi siitä huolimatta KHL-pelaajat viime kevään MM-joukkueeseen.

A-studio Stream yritti tavoittaa Raimo Summasta kommentoimaan asiaa siinä onnistumatta.

A-studio: Stream keskustelee kannabiskohusta TV1:llä perjantaina 25.1. klo 21. Studiossa vieraina Urheilulehden päätoimittaja Jukka Rönkä sekä Veikkaajan esimies Vesa Rantanen. Lähetyksessä kuullaan myös Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Kalervo Kummolan tuoreimmat kommentit kannabiskohusta.

Lue seuraavaksi