Minna Kauppi taas maakunnan paras

Päijät-Hämeen urheilugaalassa jaettiin tunnustusta myös Pelicansin Kai Suikkaselle, joka palkittiin vuoden valmentajana. Elämäntyö-palkinto meni Arto Pasaselle.

Minna Kauppi
Voitokas Minna Kauppi kerää palkintoja paitsi suunnistuskisoista myös Asikkalan kunnalta.
YLE

Päijät-Hämeen vuoden urheilija 2012 on Asikkalan Raikkaan suunnistaja Minna Kauppi. Hän voitti MM-kultaa ja EM-hopeaa keskimatkalla sekä MM-hopeaa ja EM-pronssia pitkällä matkalla.

Tulevan kauden päätavoite Kaupilla ovat MM-kotikisat Vuokatissa. Ne ovat hänen mukaansa jokaisen urheilijan unelma.

Kauppi palkittiin maakunnan parhaana urheilijana nyt toistamiseen.

Vuoden valmentajan palkinnon Päijät-Hämeen Liikunnan ja urheilun järjestämässä Urheilugaalassa sai Pelicansin Kai Suikkanen. Hän luotsasi lahtelaisjoukkueen SM-hopealle viime kaudella.

Elämäntyöstä sai huomionosoituksen voimistelunopettaja Arto Pasanen, 72. Hän on ollut Lahden Ahkeran jäsen vuodesta 1952, toiminut seurassa useissa eri tehtävissä ja vaikuttaa taustalla edelleen. Hän on toiminut myös muun muassa Suomen Urheiluliitossa valmentajakurssien kouluttajana ja kuuluttajana.

Pasanen on toiminut kuuluttajana 1960-luvulta alkaen esimerkiksi yleisurheilun EM-kisoissa, Salpausselän kisoissa 16 vuoden ajan ja MM-hiihdoissa. Hän on toiminut myös monissa muissa merkittävissä urheilunedistämistehtävissä.