Kemiläiset tempaisivat teatterigaalan finaaliin

Kemiläiset ovat ehdolla valtakunnallisen lasten ja nuorten teatteripalkinnon saajaksi. Ehdolla on sponsoriteko, joka on mahdollistanut lastenteatteriesityksen jo noin 500 kemiläiselle päiväkotilapselle ja esikoululaiselle.

kulttuuri
Näyttelijöitä lavalla
Yle / Risto Koskinen

Kemin taksipalvelu ja Metsä Group ovat sponsoroineet kuljetukset Kemin kaupunginteatterin Mörköjen yö-esitykseen.

Suomen Teatterit ry ja Kansainvälinen lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej ry palkitsevat vuoden 2012 aikana ansioituneen lastenteatteritoimijan valtakunnallisessa teatterialan Thalia-gaalassa 10.3. Seinäjoella.

Kilpailun raati toteaa, että lastenteatterin saavutettavuus on suuri haaste, sillä kouluilla ja päiväkodeilla on nykyisin yhä harvemmin määrärahoja lasten teatterikuljetuksiin. Raadin mukaan Kemin taksipalvelu ja Metsä Group ovat osoittaneet raikkaan tavan tukea lastenteatterin saavutettavuutta järjestämällä kuljetukset Kemin kaupungin teatterin Mörköjen yö -näytelmään. Yritykset näyttävät hienoa esimerkkiä muille yhteistyömuodoista lastenteattereiden kanssa.

Kemiläisten lisäksi palkinnon saajaksi ehdolla ovat Teatteri Hevosenkenkä, Turun kaupunginteatterin projekti LVR - Kuinka Selvitä Laitoksesta, Lilla Teaternin esitys I taket lyser stjärnorna ja TOTEM-teatteri.

Thalia-gaalassa teatterialan järjestöt jakavat noin 20 eri alan palkintoa ja Lasten ja nuorten teatteripalkinto on yksi kategorioista. Suomen Teatterit ry:llä on lisäksi Vuoden Teatteri 2013 –palkinto jaettavana.