Suikkanen: "Pakkovoitot rasittavat pelikaanien pääkoppaa"

Pelicans on parantanut peliään loppukaudesta. Päävalmentaja Kai Suikkanen myöntää, että pakko voittaa -asenne ei kuitenkaan ole joukkueelle hyväksi.

urheilu
Pelicans liigajäille kaudelle 2012-2013.
Yle / Juha-Petri Koponen

Lahtelaisen Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkasen mukaan joukkueen peli on viime viikkoina parantunut hurjasti. Pelit ovat sujuneet hyvin ja voittoja on kertynyt.

Vaikeaakin on ollut. Alkukaudella peli takkusi.

Mitä pitemmälle talvi etenee, sitä suuremmat ovat paineet.

- Peliruuhka on ollut kova, kolme peliä viikossa. Onneksi on ollut vapaapäiviä, jolloin pelaajat ovat voineet lepuuttaa mieltä ja kroppaa. Pää joutuu koville, kun on koko ajan ajatuksissa, että pakko voittaa.

Joukkue on ollut kovassa myllerryksessä ja suuri osa pelaajista on menestyksekkään viime kauden jälkeen vaihtunut. Suikkasen mukaan pelaajat ovat parantaneet etenkin nopeudessa.

- Erilailla kulkee kuin syksyllä. Kiekkoa on vaikea pelata, jos on koko ajan metrin jäljessä. Nyt olemme vastustajan rinnalla, välillä edelläkin. Se helpottaa tekemistä.

Nollapelit ongelma

Viimeisimmät neljä ottelua putkeen voittanut Pelicans tavoittelee paikkaa kymmenen sarjan parhaan joukkueen joukossa. Suikkasen mukaan alkukauden pätkittäisestä pelaamisesta on päästy eroon.

- Olemme saattaneet pelata kolmesta erästä vain yhden hyvän erän. Nyt ollaan lähellä sitä, että peli toimii koko ajan. Se ratkaisee.

Nyt olemme vastustajan rinnalla, välillä edelläkin.

Kai Suikkanen

Jäljellä on 15 ratkaisevaa peliä. Viikonloppuna lahtelaisjoukkue kohtaa Bluesin vieraissa ja Jokerit kotona. Suikkasen mukaan tärkeintä on saada joka pelistä hyvä suoritus ja pisteitä.

- Nollapelit aiheuttavat ongelmia ja pakkovoittofiiliksiä, se ei ole hyvä.

Kysymykseen siitä, milloin Suikkanen on merkinnyt kalenteriinsa kiekkokauden lahtelaisten osalta päättyvän, hän vastaa hymyillen.

- En ole merkinnyt. Ennen vappua se yleensä loppuu, että kerkeää vappumarssille. Toivottavasti kausi loppuu mahdollisimman myöhään.