yle.fi-etusivu

Amerikkalaiskahvila historiallisella Montmartella tuohduttaa pariisilaisia

Yhdysvaltalainen Starbucks aikoo avata kahvilan paikalla, joka monille pariisilaisille on kaupungin sydän.

Ulkomaat
Tori Pariisissa
Amerikkalaisen kahvilajätin, Starbucksin, suunnitelmat avata kahvila Pariisin historiallisen Place Du Tertre -aukion laidalle Montmartren kaupunginosassa on herättänyt närää paikallisissa asukkaissa.

Yhdysvaltalainen kahvilaketju Starbucks aikoo avata kahvilan Pariisin kulttuurihistoriallisella Montmartren alueella. Osa paikallisista asukkaista on tuohtunut ajatuksesta, että Place du Tertre, josta korkeat vuokrat ovat häätäneet pienyrityksiä, avautuisi yhdysvaltalaistulokkaalle.

Kun Place du Tertrellä sijainnut pieni ravintola joutui sulkemaan ovensa, ryhmä asukkaita yritti kerätä rahaa yrityksen ostamiseen ja toiminnan jatkamiseen. Se ei kuitenkaan onnistunut, ja ensi kuussa paikalle on tulossa Starbucks.

Ketjulla on Pariisissa ennestään monta kahvilaa, mutta mukulakivikaduistaan, boheemista ilmapiiristään ja taitelijoistaan tunnetuksi tullut Montmartre on monille siinä määrin Pariisin sydän, että ajatus yhdysvaltalaisesta kahvilasta on aiheuttanut protestiliikkeen. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että kahvila avataan suunnitellusti.

Yhdysvaltalaisketju aiheutti vastaavan kiistan vuonna 2007 Kiinassa. Siellä yhtiö joutui vetäytymään Pekingin Kielletystä kaupungista voimakkaiden protestien vuoksi.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiilidioksidipäästöt

Päästötutkimuksen tiedoista ja motiiveista nousi väittely – Tutkija: Minulla on etiikka ja ammattitaito

Työelämä

Tabu tai ainakin noloa tunnustaa – isolla osalla suomalaisista on tylsää töissä

Puoli seitsemän

Nämä ovat suomen kielen vaikeimmat sanat – ne tietää jokainen bussimatkustaja

Vaakakapina

Kun syömishäiriö söi seksuaalisuuden