Parittajien myötä kadulta poistui iso lasti huumeita

Parituksesta syytetty lappeenrantalaismies oli välittänyt Lappeenrannan katukauppaan heroiinia, Subutexia ja amfetamiinia. Etelä-Karjalan poliisin rikoskomisario Antti Vilkko sanoo, että takavarikoidut huumeet olisivat olleet katukaupassa todellinen ongelma.

Kotimaa
Subutex-liuskoja.
Yle

Keski-ikäistä lappeenrantalaista pariskuntaa epäillään törkeästä paritusrikoksesta ja useista huumausainerikoksista. Etelä-Karjalan poliisin rikoskomisario Antti Vilkko sanoo, että takavarikoidut huumeet olisivat olleet katukaupassa todellinen ongelma.

- Tapaus on kokonaisuudessaan merkittävä. Tutkinnan myötä onnistuimme myös pysäyttämään huumausaineiden pääsyn katukauppaan.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että lappeenrantalaismies on myynyt Venäjältä peräisin ollutta heroiinia Lappeenrannan katukaupassa. Mies on myös myynyt Virosta hankittuja Subutex-tabletteja ja amfetamiinia. Pariskunta oli myös myynyt Keski-Euroopasta hankkimaansa "lakkaa" eli gammabutyrolaktonia Venäjälle ja heidän epäillään välittäneen katukauppaan myös huumausaineiksi luokiteltuja, reseptillä ostettavia lääketabletteja.

- Heroiini on erittäin arvaamaton huume, sillä sen annostelu on vaikeaa. Normaali käyttöannos on 0,01 grammaa ja tämänkin vuoksi huume on erityisen vaarallinen kokemattomalle käyttäjälle.

Poliisi ja Tullin rikostorjunta selvittivät miehen olleen lokakuun lopulla hankkimassa uutta Subutex-erää Virosta. Tätä erää mies ei ehtinyt saada haltuunsa. Mikäli erä olisi päätynyt katukauppaan, sen arvo olisi ollut 30 000 - 40 000 euroa.

- Subutex on vieroitushoitoon käytettävä valmiste ja hyvin haluttu aine käyttäjien kesken, kertoo Vilkko.