Pia Sundstedtista Vuoden urheilija kotiseudullaan

Keski-Pohjanmaan Liikunta ry on valinnut pyöräilijä Pia Sundstedtin vuoden 2012 urheilijaksi. Sundstedtin meriitteinä ovat maastopyöräilyn Euroopan mestaruus sekä hyvät ajat Lontoon olympialaisissa kesällä.

urheilu
Pia Sundstedt
Dennis Stratmann

Kepli palkitsee vuosittain pääasiassa jäsenseurojensa ansioituneita urheilijoita, valmentajia, seuratyöntekijöitä ja urheiluseuroja ”vuoden valinta” –palkinnoilla, kunniakirjoilla tai kunniamaininnoilla. Palkinnot jaetaan Urheilugaalassa.

Vuoden urheilijaksi valittu Pia Sundstedt (Gamlakarleby IF) on pyöräillyt parikymmentä vuotta ammattilaisena ja ura huipentui maastopyöräilyn Euroopan mestaruuteen Lontoon olympialaisiin. Lontoossa hän polki maantiepyöräilyn henkilökohtaisessa aika-ajossa 11. sijalle ja maantieajossa 20.sijalle.

Urheilu-uransa olympialaisiin päättänyt kokkolalaislähtöinen pyöräilijä Pia Sundstedt kiitti Urheilugaalaan lähettämässään tervehdyksessä muun muassa vanhempiaan, valmentajaa, veljeä, Kokkolan kaupunkia sekä urheiluseuraansa.

- Kiitos myös seuralleni GIF:lle ja seuran tukijoille. Teidän ansiostanne olin mukana Lontoossa. Kiitos myös kaikille, jotka olette seuranneet minua urani aikana. On aina ollut kiva saada terveisiä ja kannustusviestejä, viestitti Vuoden Urheilija.

Keplin muita valintoja

Keski-Pohjanmaan Liikunta palkitsi eri tavoin kaikkiaan kolmisenkymmentä urheilijaa, seuraa ja taustavaikuttajaa. Tässä muutamia poimintoja:

- Vuoden nuori urheilija on Veli-Matti Kivilahti Haapajärven Kiiloista

  • Vuoden akatemiaurheilija on Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajista
  • Vuoden vammaisurheilija on Maija Järvelä Ylivieskasta
  • Vuoden valmentaja on Håkan Nyman Gamlakarleby Bollklubb- GBK:sta.
  • Vuoden joukkue on Kannuksen Uran B-Poikien joukkue
  • Vuoden tiedottaja Petri Kuikka, Yle Keski-Pohjanmaa