1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. E.ON Energy

Lumi ja kuura kiusaavat Kainuuta edelleen

Energiayhtiö E.ON on poistanut kuuraa ja räippäpuita sähköjohdoilta jo neljän viikon ajan. Yhtiö jatkaa pahimpien kuurapaikkojen paikannusta kahdella helikopterilla.

E.ON Energy
Kuuraiset puiden oksat kaartuvat sähköjohtojen päälle.
Asko Kanniainen

Pakkasen ja lumisateiden vuoksi kuuraa kertyy uudelleen jo aiemmin puhdistetuille alueille. Valvomopäällikkö Ismo Reinikka pitää tilannetta poikkeuksellisen hankalana verrattuna esimerkiksi viime talveen.

- Vaikka maassa ei tänä talvena ole lunta kuten edelllistalvena, on lunta kertynyt paljon langoille. Ilman ennakoivaa työtä tilanteesta ei olisi selvitty, sanoo Reinikka.

Isommilta keskijänniteverkon vioilta on toistaiseksi vältytty. Sähkönjakelussa on ollut joitain ongelmia, mutta ne ovat koskeneet kerrallaan pientä määrää kotitalouksia. Niitä on odotettavissa myös ensi viikolla.

E.ON paikantaa pahimpia paikkoja kahdella helikopterilla. Ainakin toinen koptereista on käytössä Suomussalmella vähintään kahden viikon ajan.

Yhtiön mukaan kaikkia kuurajohtoja ei ennätetä kopistella puhtaaksi ennen viikonloppua, joten asentajat ja raivausurakoitsijat tekevät töitä myös lauantaina. Töissä on yli 10 työryhmää. Lisäksi E.ON on varannut lisäpäivystäjiä pohjoiselle ja läntiselle alueelle.

Lunta ei saa yrittää poistaa itse hengenvaaran vuoksi. Sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista voi ilmoittaa E.ONin maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500.

Lue seuraavaksi