Kemiön urheiluseura järkyttynyt hyväksikäyttöepäilystä

Kimito sportföreningin puheenjohtaja Jörgen Lindroos kertoo tiedon olleen shokki.

Kemiö
jalkapallo
YLE / Arja Lento

Kemiönsaarelainen urheiluseura Kimito sportförening on järkyttynyt tiedosta, jonka mukaan yhtä joukkueen jalkapallovalmentajaa epäillään alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisi on torstaina pidättänyt kyseisen valmentajan. Mies on usean vuoden ajan toiminut Kimito sportföreningin juniorivalmentajana. Kuukausi sitten hän siirtyi valmentamaan Turun Palloseuran naisten liigajoukkuetta.

Kimito sportföreningin puheenjohtaja Jörgen Lindroos on asiasta järkyttynyt

- Tämä oli shokki, kun sain eilen kuulla asiasta. Ajattelin ettei sellaista voi tapahtua. Se on tosiaan traagista.

Aikaa ja rauhaa asian hoitoon

Tarkkaan ei vielä ole tiedossa mitä on tapahtunut, mutta tutkinnanjohtaja Jan Storingin mukaan tapausta tutkitaan lasten seksuaalisena hyväksikäyttönä. Asianomistajia jutussa on yhdestä viiteen. Valmentajan toiminnasta tehtiin rikosilmoitus torstaina.

KSF:n Lindroos kertoo saaneensa raportin siitä, miten joukkueen johto oli asian hoitanut. Hänen mielestään asia oli hoidettu hyvällä tavalla ja siihen oli reagoitu heti.

- Jalkapallojaostomme tulee lähettämään kyseiselle joukkueelle tiedotteen siitä miten asiaa käsittelemme. Annamme tässä kauheassa tilanteessa olleille henkilöille aikaa ja rauhaa hoitaa tämä. Emme halua tätä riepoteltavan mediassa.