Guzenina-Richardson: Sote-uudistus etenee suunnitellusti

Peruspalveluministeri rauhoittelee, että kuntauudistus ei vaikuta sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistukseen.

politiikka
Maria Guzenina-Richardson.
Maria Guzenina-Richardson.Sari Gustafsson / Lehtikuva

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) vakuuttaa, että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus etenee omalla painollaan ja aikataulussa.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa sanotaan, että sote-uudistusta miettivä työryhmä perustaa suosituksensa kunnan tai sosiaali- ja terveydenhoitoalueen kantokykyyn. Tähän vaikuttaa merkittävästi muun muassa asukasluku. Tällä hetkellä työryhmä yrittää selvittää, kuinka suuri väestön määrän on oltava sote-palveluiden tuottamiseksi.

Selvityksessä pohditaan erityisesti sitä, millä edellytyksillä suunniteltu palvelurakenne on toteutettavissa. Lisäksi selvityksessä mietitään eri alueiden erityispiirteitä, jotka on huomioitava lainsäädännössä ja kuntien valmiudet toteuttaa selvityksen ehdottama palvelurakenne.

Hallitus on ajanut voimakkaasti sekä sote- että kuntauudistusta. Vaikka hankkeet liittyvät olennaisesti toisiinsa, asiantuntijat arvostelevat sitä, että hankkeita ajetaan kuin erillisiä junia.