Hollywoodissa pilapuheluvillitys: Julkkisten koteihin tilataan turhaan poliiseja

Pilailijat ovat huijanneet poliiseja muun muassa väitteillä panttivankitilanteista ja asemiehistä. Poliisit ovat rynnäköineet turhaan esimerkiksi Justin Bieberin, Tom Cruisen, Miley Cyrusin ja Ashton Kutcherin taloihin.

Ulkomaat

Kalifornian poliisia riivaa julkkiksiin kohdistuva pilapuheluvillitys. Useiden julkisuudesta tunnettujen henkilöihin koteihin on hälytetty turhaan poliiseja väitteillä panttivankitilanteista ja asemiehistä.

Tietokoneohjelmia hyödyntävät pilailijat saavat puhelutiedot näyttämään siltä, kuin hätäpuhelut tulisivat oikeasti julkkiskodista. Todellisuudessa soittajat ovat kuitenkin jossain muualla.

Aseistautuneet ja helikoptereiden tukemat poliisit ovat rynnäköineet turhaan esimerkiksi Justin Bieberin, Tom Cruisen, Miley Cyrusin, Chris Brownin ja Ashton Kutcherin taloihin. Tom Cruisen talolle tehty pilahälytys sitoi Beverly Hillsin poliisin mukaan turhaan yli puolet laitoksen miehityksestä.

Kutcherin ja useiden muiden julkkisten taloihin tehdyistä turhista hälytyksistä epäiltynä otettiin joulukuussa kiinni 12-vuotias poika. Poliisin mukaan pilapuheluiden saama julkisuus on innoittanut yhä uusia pilailijoita.

Ilmiö ei kuitenkaan syntynyt Hollywoodissa, vaan samanlaisia pilapuheluaaltoja on aiemmin ollut ainakin Dallasissa, Washingtonin osavaltiossa ja Alabamassa. Syylliset ovat yleensä olleet teini-ikäisiä ja nuoria miehiä.

Lähteet: AP