Britannian hevospihviskandaalin sylttytehdas löytyi

Irlannin maatalousministeriön mukaan paikallisen valmistajan jauhelihapihveihin päätynyt hevosenliha on peräisin Puolasta tuodusta raaka-aineesta.

Ulkomaat

Britanniaa ja Irlantia kuohuttaneiden halpapihvien mysteeri näyttää ratkenneen. Irlannin maatalousministeriön mukaan paikallisen SIlvercrest-jauhelihapihvivalmistajan tuotteisiin joutunut hevosenlihan on peräisin raaka-aineesta, joka on tuotu Puolasta.

Ministeriön tutkimuksissa paljastui, että joissakin yhtiön pihveissä käytetty puolalainen lihavalmiste sisältää viidenneksen hevosenlihaa, vaikka sen piti koostua vain naudanlihasta. Irlantilaisista raaka-aineista hevosenlihaa ei löytynyt.

Silvercrestin emoyhtiö ABP Foods on ilmoittanut, että se palkkaa riippumattomat tutkijat käymään läpi alihankintaketjunsa. Yhtiö myös lopettaa lihan tuomisen Brittein saarten ulkopuolelta.

Hevosrakkaita brittejä ja irlantilaisia järkyttänyt skandaali alkoi tammikuun puolivälissä, kun terveysviranomaiset löysivät halpapihveistä hevosenlihaa. Mitään vaaraa asiasta ei aiheudu, mutta yllätyslöydös on järkyttänyt ihmisten luottamusta ruokaturvallisuuteen.

Lähteet: Reuters