Fryckman vankilaan, tuomio muuttui KKO:ssa

Vuosia eri oikeusasteissa vireillä ollut liikemies Peter Fryckmanin yksi juttu on saanut pisteen korkeimmassa oikeudessa.

Kotimaa
Peter Fryckman.
YLE

Korkein oikeus on tuominnut Peter Fryckmanin viideksi kuukaudeksi vankilaan. Tuomio liittyy Fryckmanin ja hänen entisen puolisonsa Helsingin Kulosaaren asunnon osakekirjoihin ja myyntiin.

KKO muutti hovioikeuden tuomiota niin, että syyte omaisuutta koskevan viranomaiskiellon rikkomisesta hylättiin vanhentuneena. Fryckman siis piti hallussaan asunnon osakkeita, vaikka ne oli ulosmitattu.

Sen sijaan KKO piti tuomion törkeästä kavalluksesta, mutta alensi sen pituutta. Fryckman tuomittiin nyt viideksi kuukaudeksi vankilaan.

Hovioikeuden aiemman tuomion mukaan Fryckman oli syyllistynyt törkeään kavallukseen, kun hän anasti toisen miehen kanssa Helsingin Kulosaaressa olleen asunnon osakekirjat ja siten esti huoneiston ulosoton ja realisoinnin.

KKO:n mukaan Peter Fryckmania ei voida tuomita valvontarangaistukseen, koska hänet on useita kertoja aiemmin tuomittu ehdottomiin vankeusrangaistuksiin muun muassa törkeistä velallisen rikoksista.