1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiimityö

Juha Sipilä: Nyt riittää selvitystyö

Keskustan puheenjohtajan mukaan Suomi on selvitysten ja työryhmien luvattu maa. Nyt, kun Itä- ja Pohjois-Suomi-työryhmä on luovuttanut muistionsa, on ryhdyttävä toimeen.

tiimityö
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.
Hannu Karjalainen / Yle

Itä- ja Pohjois-Suomen kehittämistä miettinyt työryhmä jätti raporttinsa pian vuodenvaihteen jälkeen.

Raportissa nojattiin vahvasti jo käynnissä oleviin hankkeisiin sekä ajatuksiin. Uusia, mullistavia ideoita ei raportissa ollut, kun esille nousivat erityisesti arktinen osaaminen, matkailu, puuraaka-aine, ympäristö, Venäjän läheisyys sekä kaivannaisteollisuus.

Työryhmässä mukana ollut Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä peräänkuuluttaakin nyt toimenpiteitä selvitysten jatkoksi.

- Suomi on työryhmien ja raporttien maa. Kyllä me tiedämme, mitä Suomessa pitäisi tehdä ja raportteja ja työryhmiä on ollut ihan tarpeeksi. Nyt pitäisi ottaa niistä opiksi ja ryhtyä toimeen.

Suomea kehitettävä hajautetusti

- Merkittävää siinä on se, että Suomea kannattaa rakentaa hajautetusti, jotta koko maan voimavarat saadaan käyttöön, Sipilä sanoo.

Esimerkkeinä Sipilä nostaa kaksi teemaa, joista toista hän on ajanut voimakkaasti aiemminkin. Sipilä on liputtanut voimakkaasti älykkään sähköverkon puolesta, jossa pientuottaja voisi vähentää sähkömittarin lukemaa itse tuotetulla sähköllä.

- Kuljetustuki on näiden alueiden yrityksille äärimmäisen tärkeää. Se on pieni osa budjettia, mutta monelle yritykselle elinehto. Toinen uusi asia on hajautetun sähköntuotannon esitys. Toivon, että siihen tartuttaisiin Oulun alueella.

Lue seuraavaksi