1. yle.fi
  2. Uutiset

Satamien yhtiöittäminen etenee pikku hiljaa Satakunnassa

Porin satamajohtaja Jaakko Nirhamon mukaan Porin satama aiotaan yhtiöittää tämän vuoden aikana. Myös Raumalla on edellytykset sataman yhtiöittämiseen, mutta asia odottaa hallituksen esitystä kuntalain muutoksesta.

talous
Rauman satama.
Rauman satama.Yle / Tapio Termonen

Molempien satamien yhtiöittämisestä on ollut puhetta jo pitkän aikaa. Porissa asia on nyt etenemässä, sillä yhtiöittäminen aiotaan käsitellä vuoden 2013 loppuun mennessä.

Raumalta varsinainen aikataulu vielä puuttuu. Apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto sanoo, että valmiudet yhtiöittämiselle ovat olemassa, mutta ensin halutaan kuulla hallituksen esitys kuntalain muutoksesta. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hanna Marva kannattaa kuitenkin tavoiteaikataulun asettamista.

- Kyllä se minusta olisi tärkeää. Asia vaatii kuitenkin paljon valmisteluja, joten kyllä joku tavoiteaikataulu olisi hyvä olla olemassa, Marva sanoo.

Perusedellytys muun muassa satamien yhdistämiselle

Satamien yhtiöittäminen on perusedellytys muun muassa sille, että Porin ja Rauman satamat voitaisiin joskus tulevaisuudessa yhdistää. Tämä olisi kuitenkin jo huomattavasti suurempi päätös, eikä missään nimessä automaattinen seuraus yhtiöittämisestä.

- Kyllä sekin kannattaisi selvittää, ennen kuin sitä tyrmää tai sen puolesta liputtaa, Marva sanoo.

Lue seuraavaksi