1. yle.fi
  2. Uutiset

Ennakkoluulottomat opiskelijat avittivat Manserockin nousuun

Tampere ja vuosi 1985 ovat tapetilla, mutta varsinaisen Manserock-ilmiön juuret ulottuvat 1970-luvulle. Ylen Elävän arkiston kautta pääset sukeltamaan nopeasti aitoon tunnelmaan.

musiikki
Juice Leskinen lavalla
Yle Elävä arkisto

Kun Tampere alkoi vankistua opiskelijakaupunkina, tiesi se hyvää myös musiikille, sanoo Juice LeskinenIltatähti-musiikkiohjelmanhaastattelussa vuonna 1975.

Juicen mukaan opiskelijat ovat ennakkoluulottomia ja eteenpäin pyrkiviä, mikä antaa tilaa erilaisille ja uusille bändeille.

Ylen Elävä arkisto on koonnut nettisivulleen Tampereen rockväen keskustelun lisäksi lukuisia muita mielenkiintoisia poimintoja.

1970-luvulta se alkoi

Manserockin juuret ulottuvat 1970-luvulle. Kyseinen termi kajahti ilmoille ensimmäisen kerran 70-luvun puolivälissä.

Viime aikoina Manserockin kultaisimpia aikoja on muisteltu_ Vuonna 85_ -musikaalin ja -elokuvan vanavedessä. Teatterissa näytelmä keräsi 280 000 katsojaa ja elokuvakin keräsi ensimmäisen esitysviikonlopun aikana yli 46 000 katsojaa.

Niin se vain on, että meitä kiinnostaa edelleen Eppu Normaali, Juice Leskinen ja Popeda. Elävä arkisto nostaa Manserock-koonnissaan esiin myös sellaisia nimiä kuin Kontra, Kaseva ja Alwari Tuohitorvi.

Bändien ja artistien lisäksi Manserockin merkittäviä tekijöitä ovat olleet Musa- ja Soundi-lehdet, Epe´s Music Shop, Poko Rekords, MSL-studio ja paikalliset ohjelmatoimistot.

Siis tervemenoa 1970- ja -80-luvuille!

Lue seuraavaksi