UM: Jemenin yhteenotoissa ei kyse suomalaispanttivankien vapauttamisyrityksestä

Jemenistä tuleviin tietoihin kannattaa suhtautua varauksella, ulkoministeriö korostaa. Ministeriöllä on omaa väkeä paikan päällä Jemenissä, ja heiltä saadaan jatkuvasti tietoa. Ulkoministeriöllä ei ole edelleenkään tietoa suomalaisten olinpaikasta.

Jemenin sieppaus

Suomen ulkoministeriön mukaan Jemenin armeijan ja al-Qaidan yhteenotoissa ei ole kyse suomalaispanttivankien vapauttamisyrityksestä. Suomen ulkoministeriöstä kuitenkin myönnetään Yle Uutisille, että sillä ei ole edelleenkään mitään tietoa suomalaisten olinpaikasta.

Ulkoministeriön lähetystöneuvos Teemu Turunen kertoo, että Jemenissä on jatkuvasti meneillään erilaisia sotilasoperaatioita. Ulkoministeriön tietojen mukaan uutistoimistojen tänään raportoima operaatio ei ole yhteydessä suomalaisiin panttivankeihin, hän sanoo.

Turusen mukaan Jemenistä tuleviin tietoihin kannattaa suhtautua varauksella. Meno on välillä aika villiä, hän sanoo.

Turusen mukaan ulkoministeriöllä on Jemenissä paikan päällä omia ihmisiä, joilla on hyvät yhteydet eri tahoihin. Tietoa saadaan koko ajan, hän korostaa.

Yksityiskohtia siepattujen olinpaikasta, neuvotteluista tai vaatimuksista ulkoministeriö ei kerro vieläkään julkisuudessa.