Pienyrittäjät häädetään isomman tieltä

Kaisanimen metroasemalla vuosia toimineet pienyrittäjät ovat saamassa häädön kiinteistöyhtiö Spondalta. Tulostintarvikeliike Nordink, Marian konditoria, Karnevaalikauppa Aprilli ja vaateliike Urban Soul joutuvat etsimään uudet liiketilat kolmen kuukauden varoitusajalla.

Kotimaa
Kassakone
Kaisaniemen pienyrittäjät pelkäävät asiakkaidensa katoavan tuttujen liiketilojen menettämisen myötä.Juha-Pekka Inkinen / Yle

Pienyrittäjät ovat tyrmistyneitä Spondalta saamastaan kohtelusta, sillä liiketilojen menetys vaikuttaa olennaisesti heidän elinkeinoonsa. Yrittäjät saivat maanantaina kirjeen, jossa kerrottiin vuokrasopimuksen irtisanomisesta.

- Soitimme Spondalle, että minkä takia näin tehdään ja näin nopeasti. Viesti oli hyvin selkeä ja tyly, että meidät raivataan sieltä isomman yrityksen tilalta. Meidät halutaan kokonaan pois, että sinne saadaan isompi toimija, kertoo Nordinkin aluepäällikkö Merja Sinkkonen.

Meidät halutaan kokonaan pois, että sinne saadaan isompi toimija.

Merja Sinkkonen

Irtisanominen on vuokrasopimuksen mukainen. Sponda omistaa lukuisia kiinteistöjä Helsingin keskustassa. Yhtiöstä ei haluttu kommentoida asiaa.

"Elantomme leikataan pois"

Yrittäjät aikovat hakea asianajajan apua.

- Olemme kaikkien kanssa olleet yhteydessä, ja keskiviikkona olemme menossa asian tiimoilta tapaamaan asianajajaa. Olemme sitä mieltä, että ei pienyrittäjiä voi kohdella näin. Meiltä kaikilta leikataan käytännössä elanto pois, Sinkkonen sanoo.

Ei pienyrittäjiä voi kohdella näin. Meiltä kaikilta leikataan käytännössä elanto pois.

Merja Sinkkonen

Hän pelkää, että hänen ja miehensä omistama yritys menettää kaikki asiakkaat.

- Vuokrasopimuksen irtisanominen oli järkyttävä shokki. Miten tästä päästään eteenpäin ja miten meidän pitää lähteä järjestelemään tilannetta? Saatamme menettää asiakkaat aivan totaalisesti. Kyse on meidän parhaasta yksiköstä, joten tarvitsemme uuden liiketilan ihan läheltä. Kolmen kuukauden sisällä se ei todennäköisesti onnistu, kun Sponda hallinnoi suurta osaa keskustasta, Sinkkonen suree.

Sinkkonen kokee, että pieniä yrittäjiä kohdellaan väärin.

- Mielestäni on todella väärin, että isot yritykset jyräävät pienet pois altaan.