1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jannika B pisti kaiken rohkeutensa levylle

Vanha pois, uutta tilalle. Jannika Bergroth pisti elämänsä uusiksi, alkoi tehdä soolouraa ja kuvasi matkaansa blogissaan. Nyt debyyttilevy on valmis ja keikkakalenteri keväälle täynnä, mutta ura silti vasta introvaiheessa.

Kuva: YLE

Jannika Bergrothin eli Jannika B:n perjantaina julkaistava albumi kantaa nimeä Kaikki rohkeus. Nimi on laulajan mielestä kuvaava, sillä levyntekoa edelsi vanhan elämän ja muun muassa vakituisen työn taakse jättäminen.

– Se vaati todella paljon uskallusta. Koko elämä meni sen verran uusiksi ja isoja asioita tapahtui.

Toisaalta tilanteeseen ajoi pakko: Jannika B koki, ettei ollut muuta vaihtoehtoa kuin panna kaikki musiikin varaan. Hän myöntääkin olevansa seikkailija.

– Olen! Välillä vähän turhankin pähkähullu.

Blogi potki jatkamaan

Pohjana elämänmuutokselle oli blogi, jossa Jannika B jakoi kokemuksiaan aloittelevan artistin elämästä. Blogi toimi hänelle sekä päiväkirjana että puskurina. Se myös pakotti jatkamaan: kun lukijoita oli, ei voinut ensimmäisen kuopan tullen heittää hanskoja naulaan.

Albumin julkaisua odotellessa tilanne näyttää valoisalta: sinkkulohkaisut ovat lähteneet soimaan paremmin kuin laulaja uskalsi toivoakaan.

Toisaalta myös keikkoja riittää; kevät on buukattu niin täyteen, ettei yhtään viikonloppua ole vapaana. Toistaiseksi keikkapaikat ovat pieniä pubeja ja klubeja, mutta Jannikan toiveena on, että kesällä lavat suurenisivat.

Lähtökuopissa vasta

Kaikki rohkeus -levyn taustalla oleva ydinryhmä on täysin kokkolalaislähtöinen: Jannika B:n lisäksi mukana ovat lauluntekijä Heidi Maria Paalanen ja tuottaja Jonas Olsson. Tiimi laajeni, kun mukaan tuli levy-yhtiö ja lisää tuottajia. Keikat Jannika tekee helsinkiläisyhtyeen kanssa.

Tulevan levyn antia on luonnehdittu ysärihenkiseksi suomenkieliseksi tanssimusiikiksi. Tämä levy on tässä, mutta koko idealeiliä aloitteleva laulaja ei suinkaan tyhjentänyt:

– Jos tässä olisi kaikki, mitä haluaisin tehdä, voisin lopettaa nämä hommat. Totta kai on tulevalle levylle kaikkea mielessä.

Tämä on vasta intro uralle.

Jannika B

Ideoille Jannika toivoo olevan käyttöä:

– Pitää muistaa, että tässä ollaan vasta lähtökuopissa. Töitä pitää tehdä koko ajan. Tämä on vasta intro uralle.