Siilinkarin talvikahvila aukeaa viikonloppuna

Näsijärven Siilinkarille reippailijat saavat pian taas kahvia juodakseen. Viime talvina järven jäällä retkiluistelurataa ylläpitänyt luontomatkailuyrittäjä avaa kuun vaihteessa Siilinkarille myös talvikahvilan viime vuoden tapaan.

retkiluistelu
Tuolla jossain Näsijärvellä on Siilinkari
Mari Siltanen / Yle

Kävelyretki järven jäällä ja repussa eväät, kevättalvisen sunnuntain kohokohta eittämättä. Mutta jos ei halua kantaa eväitä mukanaan niin Tampereella Näsijärven Siilinkarilla aukeaa ensi viikonloppuna kahvila, joka palvelee ulkoilijoita.

Luontomatkailuyrittäjät pyörittävät sekä kahvilaa, että Santalahdesta Siilinkarille kulkevaa retkiluistelurataa. Kahvila aukeaa toista kertaa, ja varsinkin keväämmällä aurinkoisina viikonloppuina väki nauttii, kertoo yrittäjä Pekka Tyllilä.

Kenraalit pakkanen ja pyry ovat Tampereen kaupunkiakin mahtavampia.

Pekka Tyllilä

- Vaikka on linja-autolastillinen jonottajia kodan ulkopuolella, ei silti kukaan rupea valittamaan. Kaikki ymmärtävät, ettei pikkukodasta pysty määräänsä nopeammin jakamaan kahvia, kaakaota ja makkaraa asiakkaille. Siellä on hyvä fiilis.

Aurausavustus varmistaa radan ylläpidon

Retkiluistelurata on ollut suosittu, mutta yrittäjälle se ei ole poikinut rahaa. Vesilaki takaa vapaan kulun kaikille, eikä luistimien vuokrauksesta tai retkistä kerry riittävästi tuloja radan ylläpitoon. Pekka Tyllilä iloitseekin kaupungin myöntämästä 9000 euron aurausavustuksesta.

- Ilman avustusta ei ole rataa.

Tyllilä luotti suullisiin lupauksiin ja kaupungin myönteiseen asenteeseen. Aurausavustus myönnettiin vasta viikko sitten, mutta rataa on aurattu jo pari kuukautta.

- Kenraalit pakkanen ja pyry ovat Tampereen kaupunkiakin mahtavampia. Jos meinataan että rata on, sitä pitää ruveta tekemään silloin, kun siihen mahdollisuus aukeaa.