1. yle.fi
  2. Uutiset

Maahansyöksyssä kuollut 21 Kazakstanissa

Matkustajakone syöksyi maahan maan suurimman kaupungin Almatyn lähistöllä. Kaikkien koneessa olleiden arvioidaan kuolleen.

Ulkomaat

Matkustajakoneen maahansyöksyssä Kazakstanissa Keski-Aasiassa on ilmeisesti kuollut kaikki koneessa olleet 21 ihmistä, kertoi lentoyhtiö SCAT Airlines. Sekä maan viranomaiset että lentoyhtiö kertoivat aiemmin 20 uhrista mutta muuttivat määrän 21:een.

Yhtiön mukaan koneessa oli 16 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Kone oli onnettomuuden sattuessa lähestymässä Almatyn lentoasemaa. Ensimmäinen lähestyminen oli jouduttu keskeyttämään huonon näkyvyyden vuoksi.

Kone oli saapumassa Almatyyn kotimaanlennolla pohjoisesta Kokshetaun kaupungista kun se katosi tutkasta iltapäivällä paikallista aikaa.

Almatyn varapormestarin Maulen Mukashevin mukaan kyseessä oli kanadalaisvalmisteinen 50-paikkainen Bombardier CRJ200 -syöttöliikennekone.

- Onnettomuuden alustava syy oli huono sää. Yksikään koneen osa ei jäänyt ehjäksi maahansyöksyssä, Mukashev sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Onnettomuus oli jo toinen lyhyen ajan sisällä Kazakstanissa. Viime joulupäivänä sai surmansa 27 ihmistä sotilaskoneen maahansyöksyssä eteläisen Shymkentin kaupungin liepeillä.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi