1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Opiskelijat ovat sisäsiittoisia

Netti on täynnä deittimahdollisuuksia, mutta opiskelijat pariutuvat useimmiten omissa tapahtumissa. Suomen suurin opiskelijaristeily Goom täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Kuva: Tarja Nyyssönen / Yle

Goom-risteilyt ja muut opiskelijoiden bilereissut pitävät yhä pintansa. Kestosuosion taustalla on muun muassa toive sen oikean löytämisestä. Esimerkiksi netissä deittimahdollisuuksia on tarjolla rajattomasti, mutta opiskelijat haluavat pariutua bileissä tai matkoilla kaltaistensa seurassa. 

"Opetustilanteiden ohella on  ainejärjestöjä, osakuntatoimintaa, harrastuspiirejä sekä bileitä ja baareja, joista saattaa löytyä potentiaalisia seurustelukumppaneita."

Näin romantisoi Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön Parisuhdeopas opiskelijoille. Opiskelija voi löytää sen oikean hetkeksi tai pidemmäksi esimerkiksi Goom-bileristeilyltä, tietää turkulainen yliopisto-opiskelija Nicholas Viikari.

- Olen ollut kyseisellä opiskelijaristeilyllä useasti. Kyllähän se nyt on ihan selvää, että jos parikymppiset ihmiset kokoontuvat laivaolosuhteissa ja juovat aamusta iltaan, pariutumista on vaikea välttää.

Kulttimainetta nauttiva Suomen suurin opiskelijaristeily Goom täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Opiskelija kohtaa toisen

Netti pursuaa deittimahdollisuuksia, mutta opiskelijat pariutuvat yhä useimmiten omissa tapahtumissa. Tätä mieltä on ainakin Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnasta varapuheenjohtaja Heikki Leppänen.

- Tapahtumassa kohdataan se toinen opiskelija. Porukka on samanhenkistä, samanikäistä ja omaa samoja kiinnostuksen kohteita. Koen, että on todennäköisempää kohdata se kumppani opiskelijapiireissä kuin jossain muualla.

Leppäsen ajatukset jakaa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksesta Henna Hietanen. Hietanen vetoaa suurempiin hallituksiin, jotka voisivat toimillaan edistää opiskelijoiden kohtaamisia.

- Esimerkiksi kaupunkisuunnittelussa pitäisi ottaa huomioon se, että annettaisiin opiskelijoille kontaktipaikkoja tai erilaisia tiloja, joissa voisi järjestää omaa toimintaa.