Korkeasaaren lumileopardinpentujen nimet julkistettiin - katso video

Korkeasaaren lumileopardinpennuille on valittu nimet. Pennut ovat Eloisa, Eve ja Esha.

luonto
Kolme lumileopardinpentua (Eloisa, Eve ja Esha).
Korkeasaareen viime kesänä syntyneet kolme lumileopardin pentua saivat nimet Eloisa, Eve, Esha

Kolmen viime kesänä syntyneen naaraspennun nimenkeksimistalkoisiin osallistui lähes 5 000 henkeä. Lopullisen valinnan tekivät Kissalaakson eläintenhoitajat.

Lumileopardinpennuista rohkein sai nimen Eloisa, koska se on aina ensimmäisenä kaikkialla. Eve-nimi johdettiin Mount Everestistä, sillä nimen saanut pentu on reipas kiipeilijä. Ujoin pennuista on Esha. Sana on toivetta tarkoittava nepalilainen tytönnimi.

Pennuille haettiin nimiä, jotka viittaisivat jotenkin niiden ominaispiirteisiin tai lajin kotiseutuun Himalajan vuoristossa ja Keski-Aasian ylängöillä. Korkeasaaressa syntyneitä pentuja nimetään vuosittain tietyllä aakkosella alkaviksi ja viime vuonna oltiin aakkosissa E:n kohdalla.

Essi ja Elli eivät kelvanneet

Suomalaiset nimet kuten Essi ja Elli olivat tavallisimpia nimiehdotuksia. Everest-vuoresta johdettuja muunnoksia tarjottiin yli 500 kilpailulomakkeessa. Pentujen luonteenpiirteitä kuvaavia nimiä, kuten Eka ja Empivä, oli keksitty jonkin verran. Suosituin niistä oli Eloisa, jolla oli reilut sata kannattajaa.

Lumileopardien elinalueiden kieliin perehtyneet olivat löytäneet eksoottisempia nimi-ideoita. Esha-nimi löytyi nimilistalta noin 40 kertaa.