Kymmeniä teloitettu Syyrian Aleppossa

Tiedot uhrien määrästä vaihtelevat 65:stä yli sataan. Kaikki uhrit oli tapettu teloitustyylisellä laukauksella päähän tai niskaan.

Ulkomaat

Ainakin 65 ihmistä on teloitettu Syyriassa Aleppon kaupungissa. Tiedot uhrien määrästä kuitenkin vaihtelevat, ja esimerkiksi Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC arvioi, että lopullinen uhriluku voi nousta yli sadan, sillä osa ruumiista on edelleen joessa.

Uhrit olivat nuoria miehiä tai poikia. Uhrien kädet oli sidottu selän taakse ja heidät oli tapettu yhdellä päähän tai niskaan ammutulla laukauksella. Osalla teini-ikäisistä pojista on yllään farkut ja tennarit. Nuorimmat vaikuttavat olevan vain hieman yli kymmenvuotiaita.

Ruumiit löytyivät kapinallisten hallussa olevassa eteläisessä Bustan al-Qasrin kaupunginosassa Quweiqjoesta, joka virtaa Aleppossa sekä hallituksen että kapinallisten hallussa olevien osien läpi.

Kapinallisten mukaan hallituksen joukot ovat syyllisiä telotukseen, joka olisi tapahtunut toisaalla ja sitten ruumiit olisi kuljetettu joelle tai kulkeutuneet virran mukana. Hallituslähteen mukaan syyllisiä ovat kuitenkin "terroristit", jotka ovat siepanneet ihmisiä, ja kapinalliset käyttävät löytöä mediatemppuna.

Puolueetonta tietoa tapahtumista on mahdoton saada. Uhrien henkilöllisyyttä ei toistaiseksi tiedetä, eikä heillä ollut henkilöpapereita. Kadonneiden ihmisten omaiset ovat jo alkaneet etsiä uhrien joukosta omaisiaan, joista monet ovat olleet kateissa viikkokausia.

Syyrian sisällissodan aikana on tehty useita joukkoteloituksia, joissa on kuollut kymmeniä ihmisiä. YK:n arvion mukaan sodassa on kuollut jo ainakin 60 000 ihmistä ja 700 000 on paennut naapurimaihin.

Lähteet: AFP, Reuters