Bussien paikkaa haetaan edelleen Lahdessa

Lahden kävelykeskustan suunnittelu oli tiistaina Ruotsin Västeråsiin matkanneen delegaation asialistalla. Vääntöä on käyty muun muassa siitä, missä määrin liikennöinti tulisi sallia Aleksanterinkadulla.

Västeråsin kunta
YLE / Lahti

Näkemykset jakautuvat erityisesti bussiliikenteen sallimisesta torin ympäristössä, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen. Tulevaisuuden suunnitelmissa vaihtopysäkkien paikkaa on sovitettu kauppakeskus Trion tuntumaan nykyisen torin sijaan.

- On vahvoja näkemyksiä siitä, että Aleksanterinkadulla voisi tulevaisuudessa joukkoliikenne kulkea ja vastaavasti, että se suljettaisiin kokonaan liikenteeltä, näistä vielä keskustellaan ennen kuin asioita voidaan lopullisesti viedä eteenpäin, puheenjohtaja Viljanen toteaa.

- Toinen isompi asia on etelä -pohjoissuuntainen liikenne molemmin päin, että miten se ohjataan, kun tällä hetkellä valtaosin liikenne kulkee Vesijärvenkatua pitkin, Viljanen jatkaa.

Västeråsissa koolla ovat muun muassa luottamuselinten ja valtuustoryhmien puheenjohtajat sekä joukko virkamiehiä. Viljasen mukaan päämääränä delegaatiolla on saada keskustavisio sellaiseen kuntoon, että se voidaan viedä parin viikon kuluttua teknisen lautakunnan käsittelyyn ja sen jälkeen kaupunginhallitukselle.