Nuorisosäätiö: Haluamme nyt työrauhan

Nuorisosäätiö pitää valitettavana sitä, että tutkinta- ja oikeusprosessi on pitkittynyt lähes nelivuotiseksi.

Nuorisosäätiö toivoo, että tänään keskiviikkona päättyneen oikeusprosessin myötä säätiö, sen hallinto ja henkilökunta saavat työrauhan.

Säätiö kertoo tiedotteessaan pitävänsä valitettavana sitä, että tutkinta- ja oikeusprosessi on pitkittynyt lähes nelivuotiseksi. Säätiön mielestä siitä on tuona aikana on luotu tiedotusvälineissä kuva, mikä ei vastaa todellisuutta.

- Nuorisosäätiö ei ole ollut, eikä ole poliittisen kampanjoinnin tekijä tai väline, vaan 18-35-vuotiaiden nuorten aikuisten asumis- ja elinolosuhteiden parantamiseen keskittynyt yleishyödyllinen toimija, tiedotteessa todetaan.

Säätiö painottaa, että siellä on koko oikeuprosessin ajan keskitytty säätiön päätehtävään eli nuorten asiaan.

Helsingin käräjäoikeus antoi tänään keskiviikkona tuomiot juttussa, jossa on käsitelty muun muassa Nuorisosäätiön 2000-luvun alussa tekemiä taidehankintoja ja niiden liittymistä poliittiseen kampanjointiin.

Käräjäoikeuden mukaan Nuorisosäätiö oli antanut sääntöjensä vastaisesti vaalitukea vuosina 1998-2009.

Nuorisosäätiön entinen puheenjohtaja ja keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen tuomittiin viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen luottamusaseman väärinkäytöstä. Nuorisosäätiön entinen asiamies Jorma Heikkinen puolestaan tuomittiin törkeästä lahjuksen antamisesta. Hän sai yhden vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Lisäksi Nuorisosäätiön tuen antamisesta päättivät lyhyemmän aikaa asiamies Seppo Pyykkönen ja hallituksen jäsen Aki Haaro. Heidät tuomittiin oikeudessa sakkorangaistuksiin.