Tuusula pohtii Antti Kaikkosen asemaa valtuustossa

Ehdollisen vankeustuomion saanut Antti Kaikkonen on myös kunnanvaltuutettuna Tuusulassa.

Antti Kaikkonen. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Valtuuston puheenjohtaja Tuija Reinikainen Tuusulan Puolesta -ryhmästä kertoo, että toistaiseksi päätöstä suuntaan tai toiseen ei ole tehty, vaan kunnan luottamushenkilöt keskustelevat vankeustuomion seurauksista.

- Tämä on meille ennakkotapaus. Ei meillä Tuusulassa ole vastaavaa tilannetta aikaisemmin ollut. Ainakin henkilökohtaisesti olen uuden asian edessä, Reinikainen sanoo.

Esimerkiksi kansanedustaja Ilkka Kanerva jättäytyi pois Turun valtuustosta viime vuonna saatuaan käräjäoikeudelta ehdollisen vankeustuomion lahjuksista. Reinikainen myöntää, että Kanervan tapaus voisi toimia Tuusulalle esimerkkinä.

Reinikaisen mielestä Kaikkosen vankeustuomio on huomioitava. Valtuuston puheenjohtajana hän luottaa siihen, että Kaikkonen osaa tarvittaessa tehdä itse johtopäätöksen jatkostaan.

- Kyllä tämä on merkittävä asia, ja sen perusteella totta kai asioita harkitaan, että miten jatkossa toimitaan. Tunnen Antin ihan valtuustokauden alkuajoilta, kun hän on mukaan tullut. Tunnen hänet rehtinä ja oikeudenmukaisena miehenä, joten uskon, että Antti osaa tehdä omat johtopäätökset tästä.