Mika Häkkinen ja Mika Kallio menevät iloisesti sekaisin

Yrittäjinä Meri-Lapissa työskenteleviä miehiä yhdistää paitsi moottoriurheilu, myös urheilumaailmasta tutut kuuluisat kaimat. Ja hauskoja sekaannuksia on piisannut.

Kotimaa
Mika Häkkinen ja Mika Kallio
Jari Vesa / Yle

Torniolainen Mika Häkkinen kertoo saaneensa usein huomiota formulamestari Mika Häkkisen vuoksi. Yleensä naama kuitenkin paljastaa erheen.

- Yksi hauskoimmista sekaannuksista tapahtui vuonna 2006. Työmatka vei Japaniin ja lentokentän tax free -myymälässä nuoret naisvirkailijat alkoivat keskenään hiristä formulapiireistä tutun nimen nähtyään.

Häkkinen kertoo työntekijöiden seuranneen perässä käytävään isommalla porukalla vihkojen ja kynien kanssa pyytämään nimikirjoitusta.

- Todennäköisesti heillä eivät olleet kasvonpiirteet niin tarkasti mielessä ja minä ajattelin, että kaikilla on hyvä mieli jos pistän nimmarit ilman selittelyjä. Kaikkihan me nautittiin siitä tilanteesta - joskin eri syistä, Häkkinen virnistää.

Mika Kalliolle Mika Kalliolta

Menestyneen ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion kaima kertoo pyytäneensä nimikirjoitusta ainoastaan kerran. Se tapahtui taannoin oman harrastuksen parissa MP-messuilla.

- Yleensä en nimikirjoituksia pyydä, mutta kun kaimani tapasin, niin silloin oli ihan pakko mennä juttusille ja pyytää Mika Kallion nimikirjoitus Mika Kalliolle, hän hymyilee.

Silloin kun ensimmäisiä sähköpostiosoitteita laitettiin omalla nimellä, niin se tukkeutui heti.

Mika Häkkinen

Molemmat miehet ovat sitä mieltä, että kuuluisasta kaimasta ei ole mitään haittaa.

- Kyllä minut saa vaikka useamminkin sotkea tuollaiseen suomalaiseen merkkihenkilöön, Kallio sanoo.

- Ja kuuluisammat kaimathan ovat meidän kopioita, emmekä me heidän. Ovat nääs molemmat meitä nuorempia, miehet nauravat.

Mika Häkkinen muistaa pienen mietinnän jälkeen yhden tapauksen, josta aiheutui pientä säätämistä.

- Silloin kun ensimmäisiä sähköpostiosoitteita laitettiin omalla nimellä, niin se tukkeutui heti.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus