Hyppää sisältöön

Keskustan varapj. Rehula: Kaikkonen maksanut jo teoistaan

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja ja entinen ministeri Juha Rehula sanoo, että puolueen eduskuntaryhmä punnitsee Antti Kaikkosen tuomion vaikutusta tarvittaessa.

Kuva: YLE / Meeri Niinistö

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Juha Rehula ei ryhdy arvuuttelemaan Nuorisoasuntosäätiön entisen puheenjohtajan Antti Kaikkosen asemaa kansanedustajana.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Kaikkosen viiden kuukauden ehdolliseen vankeutuun luottamusaseman väärinkäytöstä. Rehula ei halua kommentoida tuomiota, mutta katsoo, että Antti Kaikkonen on jo saanut julkisen rangaistuksen ja maksanut toimistaan kovan hinnan.

- Tämä on yhden pitkän prosessin yksi etappi, toteaa Rehula. Ei minulla ole eväitä sanoa muuta kuin, että keskustan eduskuntaryhmä punnitsee asiaa osaltaan tarvittaessa.

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitisen mukaan asia nousee esille eduskunnassa, jos yksikin kansanedustaja niin vaatii. Hän muistuttaa samalla, että tuomion pitää tulla ensin lainvoimaiseksi ennen kuin eduskunta voi harkita toimia Kaikkosen kansanedustajapaikan osalta.