1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaikkonen: Tuomio ei mielestäni säilyessäänkään vaikuta eduskuntatehtäviin

Kaikkonen muistuttaa Yle Uutisten haastattelussa, että Nuorisosäätiö-jupakka oli tiedossa jo viime eduskunta- ja kuntavaaleissa.

Antti Kaikkonen.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo Yle Uutisille, ettei vielä tiedä, aikooko valittaa saamastaan tuomiosta. Hän aikoo käydä päätöksen läpi ja pohtia asiaa.

Tässä on jo vuosia tuhraantunut muutenkin mokoman asian takia, ja olisi mukava joku kaunis päivä päästä eroon tästä riesasta.

Antti Kaikkonen

- Se, miksi en valittaisi, se liittyisi lähinnä siihen, että tässä on jo vuosia tuhraantunut muutenkin mokoman asian takia ja olisi mukava joku kaunis päivä päästä eroon tästä riesasta. Mutta sinänsä oikeana en tuota tuomiota pidä, hän sanoi.

Kaikkonen kuitenkin arvioi, ettei hänen pidä jättää paikkaansa eduskunnassa eikä Tuusulan valtuustossa, vaikka tuomio säilyisikin tällaisenaan. Hän korostaa, että Nuorisosäätiö-jupakka on ollut tiedossa jo viime eduskunta- ja kuntavaaleissa.

- Jatkan töitä samaan tapaan kuin aikaisemmin. Ahkerasti uusmaalaisten hyväksi ja koko Suomen hyväksi, hän sanoi.

"Olen pettynyt ja harmissani"

Kaikkonen sanoo olevansa pettynyt ja harmissaan saamaastaan tuomiosta. Hän pitää yllätyksenä sitä, että hänen toimintansa Nuorisosäätiössä olisi ollut rikollista.

Sellaiset käytännöt, mitkä ennen oli normaaleja ja tavallisia, niitä katsotaan nyt hyvin kriittisesti. Meitä on sitten joitakin nostettu tikun nokkaan, joku isommasta, joku pienemmästä syystä. Ja tässä saa nyt kantaa vastuuta ehkä vähän isommankin joukon osalta.

Antti Kaikkonen

- Ei säätiön säännöissä kielletä tämmöistä toimintaa. Se, että itse olen toiminut luottamustehtävissä, on pikemminkin edistänyt säätiön asiaa. Nuorten asia on ollut aina keskeinen osa poliittista toimintaani ja olen paljon Nuorisosäätiön toimintaan panostanut. Tuntuu kohtuuttomalta, että siitä tulee rankaisu, hän sanoo.

Kaikkonen katsoo, että tuomion taustalla on muutamassa vuodessa tapahtunut suuri ilmapiirin ja kulttuurin muutos kaikessa, mikä liittyy vaalirahoitukseen.

- Sellaiset käytännöt, mitkä ennen oli normaaleja ja tavallisia, niitä katsotaan nyt hyvin kriittisesti. Meitä on sitten joitakin nostettu tikun nokkaan, joku isommasta, joku pienemmästä syystä. Ja tässä saa nyt kantaa vastuuta ehkä vähän isommankin joukon osalta, hän pohtii.