yle.fi-etusivu

Hautala: Hallitukselle pian esitys Finnair-omistuksen pienentämisestä

Hautala haluaa pienentää valtion omistusosuutta Finnairista alle puoleen. Ministeri aikoo viedä ehdotuksen hallitukseen ja eduskuntaan lähiaikoina, mahdollisesti jo lähiviikkoina.

talous
Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala.
Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala.Yle

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) aikoo viedä nopealla aikataululla hallitukseen ehdotuksen, jonka mukaan valtion omistusosuus Finnairista voisi laskea alle 50 prosenttiin.

Eduskunta on asettanut rajan, jonka mukaan valtion täytyy omistaa Finnairin osakkeista 50,1 prosenttia.

- Kukaan ei ole myymässä Finnairia, mutta on mahdollista, että siihen tarvitaan uusia kumppaneita, uusia omistajia. Tämä tarkoittaa sitä, että valtion 55,8 prosentin omistusosuus voisi liudentua alle eduskunnan asettaman rajan, Hautala sanoi Yle Uutisille.

Ministeri sanoo aikovansa viedä ehdotuksen hallitukseen ja eduskuntaan mahdollisimman pian. Hänen mukaansa liittoutuminen on Finnairille tärkeää, koska ala on jatkuvassa myllerryksessä.

Finnair panostaa jatkossakin Aasian-yhteyksiin

Finnair kertoi tänään keskiviikkona, että yhtiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on nousemassa saksalainen Klaus W. Heinemann. Hautala luonnehti kansainvälistä kokemusta omaavan Heinemannin valintaa napakympiksi.

Hautala myös vakuutti, että Finnairin viimeaikaiset henkilöstömuutokset eivät muuta yhtiön valitsemaa strategiaa, joka perustuu vahvoihin Aasian-yhteyksiin.