1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Fortum harkitsee sähkönsiirron myymistä

Sähkönsiirrosta luopuminen ei Fortumin mukaan vaikuttaisi Fortumin sähkönjakeluasiakkaisiin. Fortumin sähkönsiirron piirissä on kaikkiaan 633 000 koti- tai yritystaloutta.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Energiayhtiö Fortum kertoo harkitsevansa sähkönsiirtoliiketoimintansa myymistä. Muutoksella ei olisi yhtiön mukaan vaikutusta Fortumin sähkönjakeluasiakkaisiin.

Fortumin sähkönsiirron piirissä on Suomessa kaikkiaan 633 000 koti- tai yritystaloutta. Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta työllistää noin 900 henkilöä. Distribution-yksikön liikevaihto pyörii vuositasolla noin miljardissa eurossa.

Fortum katsoo, että sen sähkönsiirtoliiketoiminnassa on mahdollisuus parempaan arvonmuodostukseen toisenlaisessa liiketoimintarakenteessa.

Sähkönsiirto on Suomessa säädeltyä liiketoimintaa. Fortumin mukaan se on tuonut yhtiölle vakaan, runsaan kahdeksan prosentin vertailukelpoisen sidotun pääoman tuoton.

Fortum arvioi saattavansa sähkönsiirtoliiketoimintansa tulevaisuuden tarkastelun päätökseen kuluvan vuoden aikana.

Viime vuosi oli toimitusjohtaja Tapio Kuulan arvion mukaan hyvä, vaikka liikevoitto laski vuodentakaisesta noin puoli miljardia euroa ja oli vajaat 1,9 miljardia.