1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Espoon ruuhkauttanut Weekend-festivaali siirtyy Helsinkiin

Espoossa viime kesänä liikennekaaoksen aiheuttanut Weekend-festivaali sai luvan muuttaa Helsingin Kyläsaareen. Kiinteistölautakunta uskoo tapahtuman sujuvan ongelmitta toimivan metroyhteyden avulla.

viihde
Metallican yleisöä Sonisphere-festivaaleilla.
Metallica sai yleisön intoutumaan.Yle/Tuomas Keränen

Helsingin kiinteistölautakunta päätti kokouksessaan keskiviikkona, että Weekend-festivaali voidaan järjestää Kyläsaaressa ensi elokuussa.

Viime vuonna Espoon Luukissa pidettyä tapahtumaa arvosteltiin voimakkaasti, sillä osa sinne pyrkineistä juuttui tunneiksi koko pääkaupunkiseudun liikennettä sotkeneeseen ruuhkaan.

Kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Pia Pakarinen ei usko ongelmien toistuvan Helsingissä.

- Viime kesänä samalla kentällä oli Metallican konsertti. Siitä selvittiin, eikä ole odotettavissa, että tämä olisi sen kummempi järjestelyiltään. Kyläsaari on loistava paikka Luukkiin verrattuna. Metroasemalle on 600 metriä ja kyllähän sieltä vaikka kävelee keskustaan, Pakarinen toteaa.

Tiukat ehdot sitovat järjestäjää

Festivaalin viime vuoden puutteelliset järjestelyt toivat kahdelle tapahtuman järjestäjälle sakot. Poliisin mukaan puutteita oli paitsi liikenteenohjauksessa myös järjestyksenvalvojien määrässä ja toiminnassa tilaisuuden aikana.

Festivaalijärjestäjien hakemus hyväksyttiinkin Helsingissä tiukoin reunaehdoin. Ehdot rajoittavat muun muassa tapahtuman yleisömäärää ja velvoittavat järjestät sopimaan tilaisuuden järjestelyistä poliisin ja pelastusviranomaisten kanssa.

- Ne ovat aika tyypilliset tapahtumajärjestäjän ehdot. Siinä pitää olla yhteydessä pelastus- ja poliisitoimeen ja kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnitteluun ja vaikka mitä. Siinä tehdään tietysti pelastussuunnitelma ja liikennejärjestelyt pohditaan, samoin loppusiivous, Pakarinen luettelee.

Vuokra kasvaa festariväen mukaan

Elokuinen tapahtuma kilauttaa kaupungin kassaan ainakin 27 000 euron vuokratulot.

- Se on laskettu alueella aiemmin järjestettyjen tapahtumien mukaan. On laskettu, että kävijöitä on noin 30 000 ja vuokra on siis noin 90 senttiä per lippu. Jos kävijöitä on enemmän, on vuokrakin vastaavasti enemmän, Pakarinen kertoo.

Vaikka summa saattaa vaikuttaa edulliselta, vakuuttaa Pakarinen, ettei kenttää luovuteta festivaalille alihintaan.

- Järjestäjä velvoitetaan tekemään kaikki infra itse, kaupungilta annetaan vain tämä kenttä. Kyllä siitä aiheutuu järjestäjälle kustannuksia maanvuokran lisäksi.

Pakarinen toivoo, että myös alle 18-vuotiaat pääsevat osallistumaan festivaalille sankoin joukoin.

- Tässä tapahtumassa erityisesti viehättää se, että se on tarkoitettu kaikenikäisille. Liput olivat myös melko edullisia viime vuonna, mikä linja toivottavasti säilyy, jotta myös nuorilla on mahdollisuus sinne mennä.

Lue seuraavaksi