Lumimaailma avautuu netissä

Oulussa ja Pudasjärvellä rakennetaan parhaillaan talvimatkailukohteita. Matkailuhanke on avannut internetiin 3D-sivut, joilla voi tutustua avattaviin lumikohteisiin jo ennakkoon.

lumi
Lumimaisema
Mericitytunturi / Anssi Laamanen

Netistä voi nyt katsella, miltä näyttävät talviset maisemat Oulun torista, Nallikarista ja Syötteen tuntureilta. Oulun ja Pudasjärven Meri, City, Tunturi -hankkeen tarkoituksena on esitellä lumirakentamista.

Oulun torille ja Nallikariin on jo alettu rakentaa lumimaailmoja. Lunta on tykitetty paikoille ja rakennelmat kasataan muottien avulla. Torille tehdään lasten leikkipaikka ja esiintymislava. Talvikylän rakentamisen lisäksi Nallikarissa aurataan retkiluistelurata läheiseen Hermannin saareen.

Syötteellä lumimaailma toimii puolestaan useissa paikoissa. Tammikussa tunturiin rakennettiin lasten leikkipaikka Ison-Syötteen juurelle. Lumimaaillmoihin on otettu mukaan myös äänet ja valot.

Lumimaailmat valmistuvat Oulun torille ja Nallikariin viikolla 7. Avajaisia vietetään lauantaina 16. helmikuuta Oulun torin Porokarnevaaleilla.