1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Jyväskylä Sinfonia vetää täysiä saleja

Sinfonia on pyrkinyt tietoisesti eroon klassisen musiikin elitistisestä leimasta. Orkesteri on järjestänyt uudenlaisia konsertteja erilaisten teemojen ympärille.

kulttuuri
Jyväskylä Sinfonia levytyksessä Hankasalmen kirkossa
Jyväskylä Sinfonia levytyksessä Hankasalmen kirkossa kesällä 2009YLE Keski-Suomi / Jarkko Riikonen

Jyväskylän Sinfonia on onnistunut houkuttelemaan konsertteihinsa ja tapahtumiinsa uutta kävijäkuntaa. Orkesteri on tuonut esiin uusia teemoja. Esimerkiksi jazzia, tangoa ja kauhaelokuvien musiikkia on kuultu sinfoniaorkesterin tulkitsemana.

Myös uutuutena syksyllä aloitetut taiteilijatapaamiset ovat lyöneet itsensä läpi. Viimeisin taiteilijatapaaminen järjestettiin eilen ennen Joni Mitchellin musiikkiin keskittynyttä konserttia.

- Yritämme tuoda taiteilijoita lähemmäs yleisöä. Esimerkiksi eilen meillä oli 50 ihmistä tapaamisessa kuulemassa Johanna Iivanaista. Lisäksi meillä oli Mitchellistä väitöskirjan tehnyt tutkija, mukava kombinaatio siis, sanoo Jyväskylä Sinfonian viestintä ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola

Suurta tarvetta uuden yleisön houkuttelemiselle orkesterilla ei ole ollut, sillä konserttien täyttöaste on ollut koko 2000-luvun yli 95 prosenttia.

Lue seuraavaksi