Jättikokoinen asuinalue syntyy Katumajärven itäpuolelle

Lähellä Janakkalan rajaa sijaitseva Äikäälän uusi asuinalue helpottaa Hämeenlinnan tonttipulaa, kertoo maankäytön suunnittelun tilaajapäällikkö Aimo Huhdanmäki. Jättikokoisen pientaloalueen kaavaluonnos on valmistunut vastikään.

Kaavoitusasiakirjat
Äikäälän kaava-alue
Hämeenlinnan kaupunki

Hakumäen kaupunginosassa sijaitsevalle Äikäälän asuinalueelle tulee yli 250 omakotitonttia sekä muutamia kymmeniä rivitalo- ja pienkerrostalotontteja. Asukkaita yli 93 hehtaarin kokoiselle asuinalueelle mahtuisi noin 1250, arvioi Hämeenlinnan tilaajapäällikkö Aimo Huhdanmäki.

- Se on ollut kaupungin maata jo pitkään ja tarkoitus olisi, että asemakaava saataisiin hyväksyttyä eli lainvoimaiseksi jo tänä vuonna. Sitten ensi vuonna päästäisiin rakentamaan kunnallistekniikkaa ja sitä myöten myymään tontteja.

Ei järvenrantatontteja

Äikäälän pientaloalue on pääosin metsämaata ja se sijaitsee Vanajanlinnantien pohjoispuolella.

- Tontit eivät siis ole Katumajärven rannalla, sillä Vanajanlinnantie jää järven ja asuinalueen väliin, tarkentaa Huhdanmäki. Äikäälä on kaunis alue, jonne tulee viheralueita ja puistoja.

Äikäälän alueelle ei ole kaavailtu Aimo Huhdanmäen mukaan omia palveluja vaan uuden asuinalueen asukkaat löytävät keskeiset julkiset palvelunsa kuten koulut, päiväkodit ja kauppapalvelut Harvialan ja Käikälän alueilta.

Yleisötilaisuus Wetterillä

Äikäälän pientaloalueen kaavaluonnos on nähtävillä helmikuun 21. päivään saakka. Kaavaluonnoksesta järjestetään keskustelutilaisuus Hämeenlinnassa Wetterin koulutusluokassa 6. helmikuuta.