Syntymäpäiväsankari Aino-Kaisa Saarinen: Osaan minä hiihtää

Aino-Kaisa Saarinen leipoo tänään perjantaina itselleen kakun syntymäpäivän kunniaksi. 34-vuotias hiihtäjä haluaa mitalin Val di Fiemmen MM-kisojen perinteisellä kolmellakympillä.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen
Lehtikuva

Tekniikkaongelmien kanssa kamppaillut Aino-Kaisa Saarinen haluaa korostaa, ettei kyse ole suurista asioista.

- Osaan minä hiihtää. Siinä on kyse sellaisista minimaalisen pienistä asioista, joita voi korjata, hän nauraa.

Hiihdon katsoja ei huomaa minimaalisia asioita, jotka urheilija tuntee, kun lihastuntuma on kohdallaan oikean tekniikan myötä. Hiomalla pienet osat kohdalleen hiihdon vauhti ja taloudellisuus paranevat niin paljon, että ajasta lähtee kaivattuja, huipulle vieviä sekunteja. Aino-Kaisa Saarinen tietää itse miltä täydellinen hiihto tuntuu.

- Kun pystyy ottamaan suksesta kaiken hyödyn, tuntuu että voisi hiihtää vaikka kuinka kauan, hän kuvailee.

Suunnitelmat lennosta

Päätöksen Sotshin maailmancupin kilpailujen väliin jättämisestä Saarinen teki jo ennen kauden alkua suunnitellessaan kilpailukalenteria. Ensi viikolla on vuorossa MM-kisoihin valmistava leiri. Tämän viikon Saarinen on ollut kotonaan ja yrittänyt ajatella muuta kuin hiihtoa. Kuten perjantaista syntymäpäiväänsä.

- Leivon kakun, hän nauraa.

Hiihtäjä on joutunut pitkin kautta muuttamaan välillä suunnitelmiaan, kun ei ole kulkenut odotetusti. Nyt nokka on kohti tavoitteita ja vauhtiakin on löytynyt. Asioita on siis tehty oikein.

- Vielä on tehtävää, mutta aikaakin on riittävästi. Kerran tällä kaudella kympin viimeinen kolmonen on kulkenut niin kuin pitäisi. Se tuntui mahtavalta.

Vielä on tehtävää, mutta aikaakin on riittävästi.

Aino-Kaisa Saarinen

Saarinen myöntää, että menestys olisi kelvannut jo alkukaudesta, mutta mieli on positiivinen, koska kauden päätavoite on edessä. Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen hän toivottaa tervetulleeksi Suomen hiihtojoukkueeseen. Siellä on vielä osittain paikkoja jaossakin.

- Uskon, että MM-kisoissa voi tulla menestystä. Lähden sinne mitalin kiilto silmissä. Toki se on vaikeaa, mutta mahdollista. Päätavoitteeni on perinteisen 30 kilometrin kilpailu, kertoo Saarinen.