Yrittäjät yhdistivät voimansa Keuruulla

Huoli oman kotiseudun tilasta sai joukon keuruulaisia yrittäjiä yhdistämään osaamisensa ja verkostonsa. Tuloksena syntyi uusi yritys, yrityshautomo, joka auttaa pienyrittäjiä alkuun käytännön keinoin. Tarjolla on niin ideointiapua kuin työpöytiä.

yrittäjyys
Keuruun keskustassa mies ylittää tietä.
Yle Keski-Suomi

Keuruulla joukko yrittäjiä on tarttunut toimeen elvyttääkseen seudun talouselämää.

Alkuvuodesta saakka toiminut Hubik on kolmentoista keuruulaisen yrittäjän perustama yhteisyritys, jonka tarkoitus on auttaa uusia pienyrittäjiä alkuun käytännön kannustuksella. Hubikin perustajat pyörittävät toimintaa omien töidensä ohella toistaiseksi ilman palkkaa. Mukana olevat yrittäjät ovat eri aloilta laidasta laitaan.

Hubikin idea lähti huolesta ja halusta päästä eteenpäin, Keuruu kun on ollut paljon uutisissa isojen menetysten takia. Tavoitteena on ensisijaisesti auttaa yksittäisiä yrittäjiä, sanoo Hubikin toimitusjohtaja, päiväkotiyrittäjä Sari Saarinen.

- Olemme jo auttaneet yhtä pientä yrittäjää firman alulle laittamisessa. Meillä on esimerkiksi tuotekehitysjuttuja, joissa ihminen on keksinyt hyvän idean, mutta ei osaa myydä sitä. Me olemme antaneet itsellemme kaksi viikkoa aikaa keksiä, kuinka hän alkaa sitä myymään ja mihin. Lisäksi välitämme esimerkiksi toimitiloja ja meidän konttorissamme on tarjolla työpöytiä vaikka vain päiväksi kerrallaan, Saarinen kertoo.

Vielä toistaiseksi kukaan hubikilainen ei nosta yrityksestä palkkaa, vaan kaikki ovat mukana vapaaehtoisesti ja omien töiden ohella. Sen sijaan yrittäjät haluavat kehittää Keurusselän alueen brändiä ja nostaa pk-yrittäjien arvostusta työllistäjinä.

- Isot yritykset tavoittelevat yleensä niin isoja tuloksia, että ihmisten työllistäminen ja työntekijän arvostus tuppaa jäämään jalkoihin. Pienelle yrittäjälle palkattu työntekijä on kullanarvoinen ja auttaa bisnestä eteenpäin. Pk-yrittäjien panosta työllistäjinä pitäisi tuoda paljon enemmän esiin.