1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrannan kulttuurilautakunnan puheenjohtaja yhdistäisi teatterit

Lautakunnan tuore puheenjohtaja Olli Saarela hakisi yhdistämisellä taloudellista ja taiteellista liikkumavaraa. Teatterin toimintaa valvoneen työryhmän hän on jo kulttuurilautakunnasta lakkauttanut.

kulttuurilautakunnat
Myrskyluodon Maija
Yle

Keskustelu Etelä-Karjalan teattereiden yhdistämisestä on jälleen käynnistynyt.

Lappeenrannan kulttuurilautakunnan tuore puheenjohtaja Olli Saarela hakisi toimintavakautta kahden kaupungin teattereille yhdistämisellä.

- Yhdistetään nämä teatterit ja tehdään yhdessä hyviä esityksiä ja taiteellisia elämyksiä kansalle, Saarela toteaa.

Syitä yhdistämiselle Saarelan mukaan on monia. Luottamushenkilöt eivät Saarelan mukaan tule ohjelmistoa laatimaan, mutta keskustelua tulee Saarelan mukaan käydä.

- Kahdelle teatterille ei ole missään nimessä tilaa. Tätä yhdistämisestähän on keskusteltu, mutta valmista ei ole tullut. Syynä on ollut Lappeenrannan ja Imatran isoveli-pikkuveli -asetelma. Kun tämä saadaan voidaan myös kulttuuriyhteistyöstä puhua.

Teatterin kyttääminen loppuu

Edellisellä valtuustokaudella kultuurilautakunta perusti työryhmän, jonka tehtävänä oli valvoa teatterin toimintaa. Sen Saarela lakkautti jo alkukaudellaan.

- Edellinen lautakuntahan pienen valvontakomission perusti. Sen voin sanoa, että ensimmäisenä työnäni oli tämän ryhmän lakkauttaminen. Tällaista ryhmää ei tule olla kulttuurilautakunnassa, Saarela toteaa.

Lue seuraavaksi