Uusi kunnanjohtaja aloittaa Keminmaassa

Tuore kunnanjohtaja Mauri Posio näkee kunnan suurimmiksi haasteiksi sote-ja kuntauudistukset. Hänen mukaansa niihin pitää löytyä oikea tapa reagoida ja oikea tapa järjestää asiat uudelleen.

Keminmaa
Keminmaan kunnanjohtaja Mauri Posio.
Yle / Juha Peltoperä

Keminmaan mahdollisuudet perustuvat kunnan hyvään sijaintiin ja alueen yritysten elinvoimaan, arvioi perjantaina kunnanjohtajana aloittava Mauri Posio.

Myös kuntalaisten aktiivisuus ja palvelujen toimivuus tarjoavat hänen mukaansa Keminmaalle toimintaedellytyksiä.

-Eli kunnan olemassaolon elementit on yhtälaiset Keminmaassa kuten monissa muissakin kunnissa, Posio toteaa.

Suurimpina haasteina tuore kunnanjohtaja pitää sote- ja kuntauudistuksia.

- Tässä on varmaan kyllästymiseen asti puhuttu kahdesta isosta valtionhallinnon kuntiin kohdistuvasta hankkeesta, sote- ja kuntauudistushankkeista. Ne on niitä asioita, jotka on meillä, niin Keminmaassa kuin kaikissa muissakin kunnissa, vastassa.

-Niihin pitää löytää oikea tapa reagoida ja oikea tapa järjestää asiat uudelleen. Jos ja kun valtiovalta saa jonkinlaisen ratkaisumallin aikaan, Posio jatkaa.

Tilanteen annetaan kehittyä

Keminmaassa kuten muissakin kunnissa katsotaan tilanteen kehittymistä, mutta keskustelu tulevaisuuden ratkaisuista pidetään käynnissä.

- Me tarvitsemme keskustelua kunnan sisällä kuten alueella yleensäkin. Kyllähän tätä keskustelua on jo pitkälti käyty valtakunnan tasolla eri foorumeisssa, Posio sanoo.

Posion mukaan kyse on sen verran isoista, jokapäiväiseen elämään vaikuttavista uudistuksista, että siihen ei löydy nopeasti jäsentynyttä näkemystä miltään päätöksenteon tasolta.

-Elikkä se vaatii pohdintaa ja rauhallista asioiden harkintaa. Jälleen kerran täytyy pitää mielessä se kuntalaisen paras, kun haetaan alueellista ja paikallista ratkaisumallia.