1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi Jyväskylän kirjastopuukotuksesta: Molemmilla osapuolilla oli vahingoittamisvälineitä

Poliisi on kertonut tänään tarkemmin Jyväskylän kaupunginkirjastossa toissailtana tapahtuneen puukotuksen kulusta.

Kuva: Yle

Poliisin mukaan tapauksen esitutkinnassa on käynyt ilmi, että tilaisuuden järjestäjän toimesta oli pyydetty vapaaehtoista henkilöä seuraamaan paikalle tulijoita äärioikeistolaisten aiheuttaman mahdollisen häiriön vuoksi. Mies ei ollut virallinen järjestyksenvalvoja. 

Yhteenotto syntyi hänen pyrkiessään estämään kolmen henkilön sisälle pääsyn, koska arveli heidän aiheuttavan häiriötä. Häntä oli tullut auttamaan tilaisuuteen osallistunut mies, jota sitten puukotettiin. Hänen saamansa vammat eivät olleet vakavia.

Poliisi vaitonainen välineistä

Poliisi kertoo, että molemmat osapuolet olivat varustautuneet toisen vahingoittamiseen soveltuvilla välineillä. Poliisi ei halua toistaiseksi tarkentaa, millaisista välineistä oli kyse, eikä kerro tässä vaiheessa tarkemmin tapauksen yksityiskohdista.

- Tällaiset välineet ovat sellaisia, joilla voi toista vahingoittaa ja mitä yleisellä paikalla ei saa ilman erityistä syytä olla mukana, kertoo komisario Tuomo Korhonen Keski-Suomen poliisilaitokselta.

Korhonen toivoo, että tutkinnan edetessä saadaan lisätietoa myös siitä, onko mahdolliseen välikohtaukseen ennalta erityisesti valmistauduttu.

Kaikkia osallisia ei ole vielä tavoitettu ja päästy kuulemaan. Poliisin mukaan teon motiivit selvitetään tutkinnan edistyessä ja niistäkin tiedotetaan myöhemmin.

Tutkinnan alla on tapauksen johdosta Korhosen mukaan nyt törkeän pahoinpitelyn lisäksi pahoinpitelyjä.