Lumikolia riittää kaupoissa, hiekottimet tulleet kotikäyttöön

Hyllyiltä löytyy lumenvetimiä, lumentyöntimiä, erikokoisia kolia ja erimittaisia lapioita. Kaupoissa ei enää myydä eioota.

Kotimaa
Kottikärryt ja lumikola.
Timo Leponiemi / Yle

Tämän viikon lumisateet ovat tuoneet asiakkaita lumikolahyllyjen eteen. Edellisvuosien tapaan asiakas ei enää törmää päätään puistelevaan myyjään, kaupat ovat varautuneet entistä paremmin lumisiin nykytalviin.

- Suurin ostopiikki on aina heti ensilumien jälkeen, mutta kolia menee kaupaksi ympäri talven, sanoo raisiolaisen Kuninkojan K-Raudan myyntipäällikkö Sampsa Lumiaho.

- Valikoimaa on erikokoisista kolista ja lapioista katon puhdistamiseen tarkoitettuun lumenvetimeen, polkujen auraamiseen tarkoitettuun lumentyöntimeen ja tietysti lumilinkoon.

Lumikolista löytyy taitettavia aisoja, jolloin kola on helpompi kuljettaa vaikka mökille. Lumiahon mukaan kotimaisuus on tärkeä ostosvalintakriteeri.

- Suomalaisessa tuotteessa on hinta-laatusuhde paikallaan.

Kotipihoille ammattivälineitä

Uutena on ammattilaiskäytöstä tutun hiekottimen siirtyminen omakotitaloasujien käyttöön.

Ojaanajon varalta autoon kannattaa pakata pieni lapio ja hiekkapussi.

Sampsa Lumiaho

- Vaihtelevat säät ovat syynä niiden suosioon. Lämpötila sahaa pakkasen ja suojan välillä, jolloin piha liukastuu nopeasti. Pyörillä kulkevaa hiekotinta on helppo käyttää. Myynnissä on myös pienempiä pakkeja, joissa voi sekoittaa hiekka- ja jäänestotuotteita, selvittää Sampsa Lumiaho.

Lumiaho muistuttaa pakkamaan autoon pienen lapion ja pussillisen hiekkaa ojaanajon varalta.