1. yle.fi
  2. Uutiset

TeliaSonera avautuu pian korruptiotutkinnasta

Teleyhtiö kertoo oman selvityksensä tuloksen, syyllistyikö se Uzbekistan-kaupoissaan korruptioon. Tiedotustilaisuus alkaa kello 11 Suomen aikaa.

talous

TeliaSoneran teettämä korruptioepäilyraportti julkistetaan näinä hetkinä. Vaa'alla on vähintään toimitusjohtajan paikka - Lars Nyberg on sanonut eroavansa, jos TeliaSoneran katsotaan syyllistyneen korruptioon.

Asianajotoimisto on selvittänyt TeliaSoneran pyynnöstä, syyllistyttiinkö Uzbekistanin-toimilupien hankkimisessa korruptioon, kuten julkisuudessa on väitetty.

Lisenssit TeliaSoneralle myi veroparatiisiyhtiö Takilant, jolla on tiettävästi läheinen suhde Uzbekistanin diktaattorin Islam Karimovin perheeseen. Takilantin kerrotaan pyytäneen ja saaneen lahjuksia TeliaSoneralta.

Asiasta on käynnissä myös rikostutkinta, joka saattaa kestää vielä pitkään. Rikostutkinnassa epäiltyinä on kuultu kahta TeliaSoneran johtajaa, joista toinen on yhtiön johtoryhmään kuuluva Tero Kivisaari. TeliaSonera ei ole vahvistanut epäiltyjen nimiä.

Ruotsin televisio lähettää verkossa suorana lehdistötilaisuuden, jossa asianajotoimisto Mannheimer Swartling kertoo korruptioselvityksen tuloksen. TeliaSonera on tähän saakka ollut varsin vaitonainen koko asian kommentoinnissa.

TeliaSonera kommentoi vielä itse raporttia toisessa tilaisuudessa kello 13.

Lue seuraavaksi